Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Süleymanpaşa Belediyesi, geçtiğimiz yıl 100. Yıl Mahallesi’nde yapımını 65 günde tamamlayarak hizmete açtığı aşevinin ardından, şimdi de 'Mobil Aşevi' projesini hayata geçirmeye hazırlanıyor.

        Süleymanpaşa Belediyesi tarafından yapılacak olan açık hava programlarında ve her türlü kamusal hizmette kullanılmak amacıyla gerçekleştirilen Mobil Aşevi projesi sayesinde sıcak yemeklerin tek bir noktada üretilme ve bu noktadan nakledilme zorunluluğu ortadan kalkacak, sıcak yemek ihtiyacının bulunduğu noktaya Mobil Aşevi götürülerek sıcak yemek üretimi yapılabilecek.

        Tam donanımlı mutfak ve soğuk hava deposundan oluşuyor

        Tam donanımlı mobil mutfak ve soğuk hava deposundan oluşan ve çekici araç ile dilenen her yere götürülebilecek olan Mobil Aşevi, her hava ve arazi şartında hijyenik koşullarda sıcak yemek üretimine olanak sağlayacak. Ayrıca Mobil Aşevi, güneş enerjisi panelleri yardımıyla kendi elektrik ihtiyacını kendisi karşılayacak.

        “Kendi enerjisini günışığından üretecek”

        Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, kurumun sosyal hizmet kervanına katılarak önemli bir katkı sağlayacak olan Mobil Aşevi ile ilgili çalışmaları Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Çınar ile birlikte yerinde inceleyerek Sosyal Yardım İşleri Müdürü Yaşar Yavaş’tan bilgi aldı. Yüksel, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Süleymanpaşa Belediyesi olarak, açık hava programlarımızda ve ihtiyaç halinde tüm kamusal hizmetlerde kullanmak amacıyla imalatına başladığımız Mobil Aşevimizin, devam eden çalışmalarını inceledik. Hijyenik şartlarda sıcak yemek üretiminin yapılacağı, gıda güvenliğinin soğuk depolarla sağlanacağı Mobil Aşevi, günışığından kendi elektrik enerjisini üretebilecek donanıma sahip olacak. Şimdiden Süleymanpaşa’da yaşayan kıymetli hemşehrilerimize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tekirdağ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tekirdağ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler