Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Merak Edilenler TOGG ne zaman satışa sunulacak? Yerli otomobil TOGG özellikleri neler, seri üretime ne zaman başlayacak, fiyat listesi açıklandı mı? - Merak Edilenler Haberleri
        1

        Yerli otomobil TOGG için geri sayım sürüyor. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu fabrika açılışının 29 Ekim’de yapılacağını belirtirken, 1 milyon adet araç üretmeyi hedefleyen TOGG fabrikasının seri üretime ne zaman başlayacağı merak konusu oldu. Peki TOGG ne zaman satışa sunulacak? Yerli otomobil TOGG fiyatı ve özellikleri ne olacak? İşte yerli otomobil TOGG hakkında merak edilen soruların yanıtı...

        2

        TOGG NE ZAMAN ÇIKACAK?

        TOGG için çalışmaların sürdüğünü açıklayan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu: “Türk insanının büyük bir hayali vardı. 110 yıllık, 120 yıllık, kendi otomobilini yapmak. 60 sene önce yarı yolda kaldık. O sebepten bu sebepten ama Allah nasip ederse inşallah bu sene 29 Ekim’de Türkiye’nin bütün özlük hakları bizim olan Togg’un fabrikasının açılışını gerçekleştireceğiz.

        3

        Bu noktada artık bizim bu tür yetişmiş, kendine inanan gençlerimiz olduğu sürece biz bunları üretir, bunları üretmenin ötesinde elektrikli otomobilde dünya ülkeleriyle yarışa gireriz. Tüm bu hakikatlere rağmen Türkiye'yi saman ithalatçısı olarak görmeye çalışanlar cahillerdir. Gelsinler Kocaeli'ye sanayi bölgelerini, bilişim vadisini gezsinler, görsünler kendilerinin cahilliğini anlasınlar. Gelsinler Türkiye'nin sanayide neleri başardığına bizzat şahitlik etsinler.

        4

        Bu şehrimiz muazzam üretim hacmiye otomotiv, kimya ve metal sanayine damga vuruyor. Türkiye araç üretiminin yaklaşık yüzde 40'ını Kocaeli gerçekleştirdi. Toplam 128 araştırma ArGe merkezi, 15 tasarım merkezi yaptıkları çalışmalarla şehrin rekabetçi gücüne güç katıyor. Kocaeli'ndeki 5 teknoloji geliştirme bölgesindeki araştırmalar katma değerli üretime katkı veriyor.

        5

        HEDEF 1 MİLYON ÜRETİM

        Fikri ve sınai mülkiyeti yüzde 100 Türkiye’ye ait küresel bir marka ortaya çıkarmak ve Türk mobilite ekosisteminin çekirdeğini oluşturmak hedefiyle yola çıkan Togg’un ilk olarak C segmentindeki elektrikli SUV’u pazara çıkacak. Ardından yine C segmentindeki Sedan ve Hatchback modelleri üretim sırasına girecek. Takip eden yıllarda B-SUV ve C-MPV’nin de aileye katılmasıyla, aynı DNA’yı taşıyan ve 5 modelden oluşan ürün gamı tamamlanacak. Togg, 2030’a kadar tek bir platformdan 5 farklı model üretimiyle toplam 1 milyon adet araç üretmeyi planlıyor.

        6

        TOGG NE KADAR OLACAK?

        Togg’un ne kadar olacağı henüz belli olmadı ancak piyasada kendi segmentindeki araçlarla benzer fiyatta olması bekleniyor.

        Haberi Hazırlayan: Türker Üner

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ