Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor 2020 Avrupa Şampiyonası Türkiye - Azerbaycan maçının yazar yorumları - Futbol Haberleri
        1

        MEHMET DEMİRKOL: Şenol Hoca Dünya Kupası öncesi 3’lü savunma denemek istediğini ama buna zaman olmadığını söylüyordu. Dün Azerbaycan karşısında bunu denedi. Eğer 3’lü oynayacaksa ilk tercihi dünkü 3’lü olacak.

        2

        Ancak bu oyunun ilerleyişini dün akam itibaryla tam test etmenin mümkün olmadığını da biliyor. Çünkü bu orta saha üçlüsüyle ve sahada Zeki olmadan tam bir sonuç olmak mümkün değil. Mahmut/Okay ve Ozan’la bu dizilişi denemek şart. Tabii bu orta sahayla Orkun’u da tam değerlendirmek de olası değil.

        3

        Duran toplarda olağanüstüydü ancak akan alanların bir bilinmezin ve geniş alanların içinde eridi. Sonuç olarak ideal kadro dizildiğinde iyi bir İrfan Kahveci alternatifi olabilir.

        4

        Burada kim kadro dışında kalır spekülasyonu yapmayacağım. Ama pozisyon bazında bakldığında rekabetin ve kararsızlığın nerede olabileceği belli gibi.

        5

        İBRAHİM YILDIZ: Dervişoğlu ile Kerem formayı zorlayacak isimler olarak öne çıktılar. Burak, Hakan Çalhanoğlu, İrfan Can, Yusuf, Okay, Mahmut gibi usta oyuncular takımın iskeletini oluşturacaklar şüphesiz. Kalede Altay mı yoksa Uğurcan mı olacak sorusu da yanıt bulmuş oldu. Sanırız Uğurcan ilk kaleci olacak.

        6

        Şenol Güneş'in işi gerçekten zor. Göndereceği futbolcular dışında ideal kadroyu sahaya çıkarmak gerçekten güç bir karar. Bunun dışında sistem değişikliğini de gördük. Önce 4'lü savunma ardından 3’lüye geçiş Şenol Hoca’nın bir arayış içerisinde olduğunu gösteriyor.

        7

        ÖMER ÜRÜNDÜL: Dün gecenin bana göre en ilginç yanı, Şenol Hoca'nın üçlü defans uygulatarak maça başlamasıydı. Ben Şenol Hoca'nın ne bundan önceki Milli Takım döneminde ne de kulüp takımlarında hiç üçlü defans oynattığına şahit olmadım.

        8

        Hele böyle kritik bir Avrupa Şampiyonası öncesi bu iş nereden çıktı diye epey bir kafa yordum. Aklıma bir tek şey geldi; 'Elimde çok sayıda güçlü ve başarılı stoperler var. Hiç olmazsa bunlardan bir tane daha fazla kullanayım' mı dedi acaba?

        9

        GÜRCAN BİLGİÇ: Birbiri ile ilk defa oynayan ama kişisel kaliteleri yüksek olan futbolcularımızı deneme fırsatımız da oldu.

        10

        Bu maçların esasında topun bizde olması gerekirken, inisiyatifi rakibe bırakıp, ikinci bölgeden hızlı gelmenin, savunmanın arkasına sarkmanın planlarını da izlettirdiler. "Skoru koruyalım, pas oyunu yapalım" gibi bir düşüncemiz de olmadı.

        11

        Yakaladığımız anda bir an önce kaleye gitmekti hedef. Yeni bir futbolcu grubunu, kendi fikirleri ve yaratıcılıkları ile baş başa bıraktı Şenol Güneş. 11 Haziran'a, kazanarak gün saymak iyi oldu. Yolunuz açık olsun…

        12

        UĞUR MELEKE: Azerbaycan, Gine, Moldova ile tam 8 gün içinde oynuyoruz. Turnuvada da İtalya, Galler ve İsviçre ile 9 gün içinde karşılaşacağız. Geçtiğimiz Mart’ta Hollanda-Norveç-Letonya’yla çok kısa süre içinde oynayınca Letonya müsabakasını fiziksel olarak çıkaramamıştık. Belki bu 8 gün bizim için bir doğru rotasyon provası olabilir.

        13

        Dün maça üçlü savunmayla başladık, golü yedikten sonra dörtlüye döndük. Enteresandır 2002 Dünya Kupası açılış maçında da Şenol Güneş böyle bir sürpriz yapmış, daha sonra dörtlüye dönmüştü. Euro 2020’deki ilk rakibimiz İtalya, zaman zaman 4-3-3, zaman zaman da 3-5-2 tercih edebiliyor.

        14

        2022 elemelerinde Kuzey İrlanda ve Bulgaristan’a karşı dörtlü, Litvanya’ya karşıysa üçlü savunmayla oynamışlar. Belli ki Şenol Hoca taktik repertuvarımızda bu diziliş de bulunsun istedi.

        15
        16

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ