Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güncel Saat kaç? Türkiye'de şu an saat kaç? Saatler ileri alındı mı? Yaz saatine geçildi mi?
        1

        Türkiye'de saat kaç? sorusu gündeme geldi. Yaz saati uygulaması kapsamında birçok ülkede sattler bir saat ileri alınırken son 6 yıldır sabit yaz saati uygulaması yapan Türkiye'de saatlerin ileri alınıp alınmadığı merak konusu oldu.

        2

        SAATLER İLERİ ALINDI MI?

        Türkiye’de 2016 tarihinden itibaren yaz ve kış saati uygulamaları kaldırıldı. Türkiye'de yaz saati uygulaması bulunmadığı için saatler ileri alınmadı.

        3

        Türkiye'de yaz saati uygulaması olmadığı için Almanya, Belçika, Fransa, İtalya, Hollanda, İsviçre, İsveç ve Danimarka ile Türkiye arasındaki saat farkı iki saatten bir saate, İngiltere ile olan saat farkı ise üçten ikiye inecek.

        4

        SAAT KAÇ?

        Türkiye'de yaz saati uygulaması kullanılmadığı için saatler ileri alınmadı. Doğeu saati öğrenmek isteyen vatandaşlar kol saatlerini kontrol edebilir ve ya arama motoru üzerinden "saat kaç" sorusuna yanıt arayabilir.

        5

        YAZ SAATİ UYGULAMASI NEDİR?

        Yaz saati uygulaması, herhangi bir ülkede gün ışığından öğleden sonra daha çok yararlanmak için saatlerin belirli bir oranda değiştirilmesidir. Bu uygulama kapsamında genellikle saatler ilkbahar başlangıcında bir saat ileri, sonbahar başlangıcında ise bir saat geri alınır.

        Haberi Hazırlayan: Elif Büşra Cebeci

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ