Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde kadavradan rahim nakledildikten 14 ay sonra annelik sevinci yaşayan Havva Erdem ve bebeği Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan ile bir araya geldi.

Özkan, buluşmada, üniversite olarak tıp dünyasına bir kez daha tarihi bir an yaşatmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

Türkiye'de ilk rahim naklinin 2011'de yapıldığını hatırlatan Özkan, şunları kaydetti: "İlk rahim naklini gerçekleştirdiğimiz Derya Sert 9 yılın ardından bebek sahibi olmuştu. Bu ilk başarı sadece teknik bir başarı değil aynı zamanda umutların ve hayallerin gerçekleşebileceği bir işaret oldu. Derya Sert'in cesareti ve motivasyonu ikinci rahim nakli operasyonunu gerçekleştirmemize ilham verdi. Edindiğimiz tecrübeyle embriyo transferini daha kısa bir süre içinde gerçekleştirerek Havva'nın hamile kalmasını sağladık. Sonuç çok daha kısa sürede yeni bir mucizeyi daha yaşamamıza vesile oldu."

Bu başarının rahim naklini, tıpkı böbrek, karaciğer nakilleri gibi rutin operasyon haline getirdiğini vurgulayan Özkan, şöyle konuştu: "Şu ana kadar 100'den fazla rahim nakli operasyonun gerçekleştirildiğini bilmek bu alandaki ilerlemenin büyüklüğünü gösteriyor. Bu başarılar sadece üniversitemizin değil, tüm insanlığın geleceği için umut verici adımlardır. Bu süreçte emeği geçen tüm hekimlerimize destek veren herkese ve tabi ki cesaretiyle ilham kaynağı olan hastalarımıza teşekkür ederim."

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ