Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu UNICEF Genel Direktörü: ‘‘Durum tehlikeli bir noktaya ulaştı.’’
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Pazartesi gününden bugüne Filistin’de en az 14 ve İsrail’de 1 çocuğun hayatını kaybettiği bildiren Henrietta Fore, Gazze ve Doğu Kudüs’te Batı Şeria bölgesi dahil olmak üzere 95 ve İsrail’de ise 3 çocuğun yaralandığına ilişkin raporu açıkladı.

        UNICEF Genel Direktörü, 12 Mayıs’ta yayımladığı açıklamada, “Durum tehlikeli ve kritik bir eşiğe gelmiş bulunmakta. Şiddetin derecesi ve çocuklar üzerindeki etkisi yıkıcı düzeyde. Şu an büyük çaplı bir savaşın eşiğindeyiz. Ve biliyoruz ki, her türlü savaşta en önce ve en çok acıyı her zaman çocuklar çekmekte'' diyerek tepkisini dile getirdi.

        REKLAM

        Altyapı tesislerine yönelik saldırılara ve başta çocukları ve sivilleri hedef alan şiddeti sonlandırma çağrısı yaptı.

        CAN KAYBI

        İsrail’in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 83’e çıktığı biliniyor. İşgal altındaki Doğu Kudüs’ten Gazze Şeridi’ne taşınan saldırılarda 11 kişi daha hayatını kaybetti.

        Son gelen bilgilere göre, Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı açıklamasında 17'si çocuk, 7'si kadın olmak üzere 83 Filistinlinin hayatını kaybettiğini ve 487 kişinin ise yaralandığı bildirildi.

        ZEHİRLİ GAZ ŞÜPHESİ

        İsrail’in düzenlediği saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı kullanılan zehirli gaz nedeniyle arttığı belirtiliyor. Otopsi raporlarında Filistinli vatandaşların can kayıplarına ilişkin boğulma tespit edildiği aktarıldı. Hayatını kaybeden Filistinli vatandaşların ölüm nedenlerinin kesin olarak tespit edilmesinin organ ve dokulardan alınacak numunelerle belirleneceği belirtildi.

        İSRAİL GAZZE'YE KARA HAREKATI HAZIRLIKLARINA BAŞLADI

        Gazze’ye kara operasyonuna başlayacağını duyuran İsrail, kara harekâtı için birliklerini göndermeye başladı. Hamas, İsrail gerilimi arttırmak istiyorsa bize buna hazırız’’ açıklaması yaptı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ