Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Üniversiteler ne zaman, hangi tarihte açılacak? YÖK takvimi ile 2022-2023 eğitim öğretim dönemi üniversiteler hangi tarihte açılacak?
        1

        Üniversiteler ne zaman açılacak, hangi tarihte? sourusu milyonlarca öğrenci ve velinin gündeminde yer alıyor. Üniversitelerin açılacağı tarih araştırmaları YKS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından hız kazandı. Geçtiğimiz yıl üniversiteler 13 Eylül 2021 tarihinde açılmıştı. İstanbul Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, İTÜ Ankara Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi ve diğer üniversitelerin açılış tarihi en çok araştırılan konular arasında yer aldı. İşte, 2022 - 2023 YÖK takvimi ile üniversitelerin açılacağı tarih...

        2

        2022 ÜNİVERSİTE YERLEŞTİRME SONUÇLARI AÇIKLANDI!

        YKS yerleştirme sonuçları geçtiğimiz günlerde açıklandı.

        YKS TERCİH SONUCU SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ.

        3

        2022-2023 ÜNİVERSİTE KAYIT İŞLEMLERİ SONA ERDİ

        İyi bir üniversite hayali ile sınava giren milyonlarca öğrenci, kayıt işlemlerini 22 - 26 Ağustos 2022 günleri arasında tamamladı.

        4

        ÜNİVERSİTELER NE ZAMAN AÇILACAK?

        2021 yılında üniversiteler 13 Eylül tarihi itibariyle açılmıştı. 2022-2023 Eğitim Öğretim yılında üniversitelerin açılacağı tarih henüz açıklanmadı.

        5

        Üniversite açılış tarihleri, üniversitelerin akademik takvimlerine göre farklılık gösterecek. Pek çok üniversitenin eğitim sürecine Eylül ayının son haftası ile Ekim ayının ilk haftasında başlaması bekleniyor.

        Haberi Hazırlayan: Elif Büşra Cebeci

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ