Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Üzerine zift dökülmüştü... Son hali duygulandırdı - Haberler
        1

        Antalya'nın Konyaaltı ilçesine bağlı Çakırlar mevkiinde 10 Temmuz’da asfalta zift döküldüğü sırada 1 buçuk yaşındaki köpek zift makinasının önünden geçti. DHA'nın haberine göre üzerine zift dökülen köpek büyük bir acıyla kıvranırken, bu kez da asfaltta bulunan çakıllar üzerine yapıştı.

        2

        DHA'nın haberine göre köpeğin can çekiştiğini görenler hemen Antalya Büyükşehir Belediyesi, Sahipsiz Hayvan Barınağı ve Geçici Bakımevine ihbarda bulundu.

        3

        Kısa sürede köpeği bulunduğu yerden alan görevliler, barınağa götürerek tedavi altına aldı. Serum takılan ve tüyleri uzun uğraşlar sonucu tıraş edilen sevimli köpek, günlerce tedavi edildi. 39 günlük tedavisinin ardından kliniğe alınan köpeğin beslenmesi de özel olarak yapıldı.

        4

        "SADECE BİR KOLUNU 1 SAATTE TEMİZLEDİK"

        Köpeğin durumu hakkında açıklamada bulunan Bakımevi Sorumlusu Veteriner Hekim Ozan Ünal, “Bizim bir ihbar hattımız var. Bu hatta ‘zifte bulanmış köpek’ ihbarı geldi. Biz de gelene kadar ne olduğunu bilmiyorduk. Sadece üstü ziftli zannediyorduk. Köpeğimiz geldiğinde sadece zifte bulanmamıştı. Üzerinde de çakıl taşlarından oluşan katman vardı. Çok sert bir katman vardı, sadece zift değildi. Vücudunun her yanı tamamıyla kaskatı halde geldi."

        5

        "Daha önce böyle bir hayvan geldiğinde gazi yağıyla yıkayarak tüylerini arıtabilmiştik. Bu köpeğimizi tıraşlamak zorunda kaldık. Hatta bir kolunu temizlemeye çalışırken ‘serum verelim’ dedik. Çok acısı olduğunu düşünüyorduk. Bir kolunu temizlemek 1 saat aldı. Yaklaşık bütün vücudunu temizlememiz 3 saati geçti" dedi.

        6

        TEDAVİSİ TOPLAMDA 39 GÜN SÜRDÜ

        Köpeğin vücudunu önce gaz yağıyla yumuşatıp daha sonra temizlediklerini anlatan Ünal, oldukça meşakkatli bir işlem sonucu tamamıyla vücudunu ziftten arındırdıklarını kaydetti.

        7

        Ünal, "Temizleme, serum, sıvı tedavisi ve ilaç takviyesinin ardından köpeği klinikte yatar vaziyette bıraktık. Ayağa kalkması mümkün değildi. İlk müdahaleyi yapıp sıvı ve ilaç tedavini gerçekleştirdikten sonra köpeğimizi kliniğe aldık. Tedavi 10 Temmuz’da başladı, köpeğin tam olarak sağlıklı hale gelmesi 8 Ağustos’u buldu. 8 Ağustos’tan sonra onu beslemeye aldık. Aşırı derecede zayıftı" şeklinde konuştu.

        8

        "KORKA KORKA YİYORDU"

        Köpeğin psikolojik durumundan bahseden Ünal, "Çok basit bir örnektir. Elinizi bir ocakta yakarsanız o ocağa tekrar yaklaşmanız ne kadar alır? Bir de bu hayvanın komple sıcak zifte bulandığını düşünün. Takdir ederseniz biz de bu köpeğimize hizmet veriyoruz. Ona iğne yapıyoruz, damar yolu açıyoruz biz de o hayvan için tamamen yabancı bir insanız. O tepkisi hemen geçmez. Şu an yine iyi durumda."

        9

        "Yanına yaklaşıyoruz, kendisini sevdiriyor, yemeğini önüne rahatça koyabiliyoruz, kafesteki diğer hayvanlarla da rahatça iletişime geçebiliyor. İlk başta bunların hiçbirini yapamıyordu. İyileştikten 40 gün sonra kafese alabildik. Kafesin bir köşesinde siniyordu. Diğer hayvanlar kendi aralarında birbirilerini kokluyorlar, bu hiç yaklaşmıyordu. Yem, su veriyorduk hepsi gittikten sonra korka korka yiyordu" diye konuştu.

        10

        Köpeğe barınaktaki herkesin farklı isim koyduğunu anlatan Veteriner Hekim Ünal, "Ben ‘Şanslı’ dedim, zifte bulanmış olduğu için ‘Siyah’ diyen oldu, ‘Zift’ dediler. Bana göre yine Şanslı. Çok zor şeyler atlattı. Böyle bu şekilde kurtaramadıklarımız oluyor. Akciğerlerine de ziftin gittiği durumlar oluyor. Maalesef bu kadar şanssız olmadığı için ‘Şanslı’ demeyi tercih ediyorum" ifadelerini kullandı.

        11
        12

        YILLARCA SOKAKLARDA YAŞADI... ONA BİR DE ŞİMDİ BAKIN

        ABD'nin Minnesota eyaletindeki bir hayvan barınağına terk edilen turuncu renkteki Bruce Willis isimli kedi sahiplendirildikten bir yıl sonra tamamen değişti...

        13

        Üzgün bir yüz ifadesine sahip kedinin son hali duygulandırdı.

        14

        Geçtiğimiz yıla kadar Animal Humane Society isimli bir barınakta yaşayan Bruce'un diğer kedilerle olan kavgalarından dolayı yüz bölgesi yaralanmıştı. Ayrıca bağışıklık sisteminde sorunlar vardı.

        15

        Barınak tarafından bulunduğunda kedinin gözleri ve kulakları yaralıydı, tüyleri de perişan haldeydi.

        16

        Ancak Bruce Willis evcil hayvana izin vermeyen ev sahibine rağmen Sandra tarafından sahiplenildi.

        17

        Altı yaşındaki kedi, geçtiğimiz yıl ağustos ayında Sandra'nın evine götürüldü ve sevgi dolu bir evcil hayvan olarak yeni bir hayata başladı.

        18

        Bruce'un turuncu tüyleri uzadı ve güneşte parıldamaya başladı. Gözleri de bakım ve ilgiyle iyileşti.

        37

        Kemikleri sayılan ve ölmek üzere olan köpek, ülkenin Oklahoma eyaletindeki bir hayvan barınağı tarafından bulundu. Husky cinsi köpeğin inanılmaz dönüşümü sosyal medyada ses getirdi…

        38

        Terk edilmiş hayvanların bakımını üstlenen kuruşa göre sahibi, Husky cinsi köpeği, boşanma davası açmadan hemen önce eski eşi için satın aldı.

        39

        Eğer köpeği aç bırakırsa eski eşinin kendisine döneceğini düşünen adam, Finn’i beslemeyi bıraktı, zavallı hayvanı zincire bağladı ve ölüme terk etti.

        40

        Hayvan barınağı çalışanları Finn’i tüyleri dökülmüş ve zayıf düşmüş halde buldu…

        41

        Barınak çalışanları Finn'i ilk gördükleri anı "Kemik torbasından farksızdı. Üzerinde neredeyse hiç tüy yoktu. Kesinlikle ihmal edilmişti" cümleleriyle özetledi.

        42

        Dışarı çıkarılmak üzere arabaya konduğunda, Husky cinsi köpek 2 saatlik yol boyunca uyudu.

        70

        BİR KİLO HAFİFLEDİ... TÜYLERİN ARDINDAN BAKIN NE ÇIKTI!

        ABD'nin Arizona eyaletindeki kar amacı gütmeyen bir kuruluşta çalışan Julie Bolchalk ve ekip arkadaşları tüylerden yüzü görünmeyen ve sahibi vefat ettiği için başıboş kalan Fluffer'ı hayata döndürmeyi başardı.

        71

        Tüylerden başta kedi olduğu dahi anlaşılmayan Fluffer, bakım ve sevgiyle mutlu bir kediye dönüştü.

        72

        4 yaşındaki sevimli kediden neredeyse bir kiloya yakın tüy çıktı.

        73

        Kuruluşta çalışan Julie Fluffer'ın sahibi vefat ettikten sonra yardım çağrısı aldığını söyledi.

        74

        Çalışanlara göre kedinin tüyleri keçe haline gelmişti ve kediyi tüylerinden arındırmak yaklaşık bir saat sürdü.

        75

        Geçtiğimiz hafta gelen çağrıyı yanıtlayan cevap veren Julie, hayvanları kurtarırken korkunç manzaralarla karşılaştığını ancak daha önce bu kadar vahim bir vaka görmediğini söyledi ve ekledi:

        94

        TÜYLERDEN YÜZÜ BİLE GÖRÜNMÜYORDU... İŞTE BÜYÜK DEĞİŞİM

        ABD'nin Nevada eyaletinde bir barınağa terk edilen kedi, sevgi ve bakımla hayata döndürüldü. Kedinin değişimi dünya basınında haber oldu.

        95

        ABD'nin Nevada eyaletinin bir barınağa, kimliği bilinmeyen bir adam tarafından kedi bırakıldı.

        96

        Barınakta çalışan kurtarma ekipleri, bırakılan canlının kedi olduğunu başta anlayamadı çünkü zavallı hayvanın yüzü tüyden görünmüyordu.