Uzun yıllar kaderine terk edilen Münif Paşa Konağı otopark oldu
İstanbul Cağaoğlu'nda bulunan ve "Pembe Köşk" olarak da bilinen, bir dönem İttihat ve Terakki Cemiyeti'nin Genel Merkez Binası olarak da kullanılan tarihi Münif Paşa Konağı'ndan artık yok. Otel yapılmak için satın alındığı iddia edilen konak, geçen şubat ayında Anıtlar Kurulu gözetiminde yıkıldı. 1977 yılında Anıtlar Kurulu tarafından 1'inci Derece Tarihi Yapı olarak tescillenen tarihi konağın yönetmeliğe göre ayın alana yeniden yapılması zorunlu. Ancak 3 ay geçmesine rağmen henüz bir çalışma yok. Tarihi konağın yerinde şimdi otopark bulunuyor
ABONE OLİstanbul Cağaoğlu'nda bulunan ve "Pembe Köşk" olarak da bilinen, İttihat ve Terakki Cemiyeti'nin Genel Merkez Binası olarak da bir dönem kullanılan tarihi Münif Paşa Konağı'ndan eser kalmadı. Tarihi konağın yerinde şimdi otopark bulunuyor.
DHA'nın haberine göre, otel yapmak üzere 2012 yılında bir şirket tarafından satın alınan konak, uzun bir süredir çökme tehlikesi ile atıl halde bekliyordu. İstanbul 4 Numaralı Koruma Kurulu Heyeti, geçen şubat ayında bölgede yaptığı incelemeler kapsamında insan sağlığı için risk teşkil eden atıl haldeki konağın sökülerek yıkılmasına karar verdi. Yıkım sırasında konağın bazı bölümleri iş makineleri kullanılmadan sökülerek, yapılacak otelde kullanılmak üzere koruma altına alındı.