Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Behçet DALMAZ/VAN, (DHA)VAN'da tam kapanmanın sona ermesinin ardından bugün sabah saatlerinde bankalar önünde uzun kuyruklar oluştu, sosyal mesafe kuralı ihlal edildi. Yoğunluğun yaşandığı kent merkezinde 17 gün aradan sonra esnaf işbaşı yaptı, herkesin kurallara uyması çağrısında bulundu.

        Covid-19 ile mücadele tedbirleri kapsamında 29 Nisan Perşembe saat 19.00'da başlayan 17 günlük tam kapanma bugün saat 05.00 itibarıyla sona erdi. Van'da tam kapanmanın  sona ermesiyle birlikte sabahın erken saatlerinde başlayan kademeli normalleşme ile birlikte kent merkezinde yoğunluk yaşanırken, özellikle bankaların önünde uzun kuyruklar oluştu, sosyal mesafe hiçe sayıldı. Kısıtlamanın kalkmasıyla Van'da trafikte  de yoğunluk yaşanırken, 17 günlük aradan sonra  esnaf da işbaşı yaptı,

        Yusuf Adıyaman "Umarım bir daha böyle bir şey olmaz. Esnaf olarak biz çok etkilendik. Maske, mesafe ve hijyen kurallarına lütfen bütün halkımız uyusun. Şu an Türkiye'de Van çok iyi bir durumda. Hepsinden tek isteğimiz esnaf ve halk olarak bu hastalıktan çok etkilendik. Bu hastalığın bir an önce bitmesi için lütfen kurullara uyalım."dedi.

        Bir banka önünde kuyrukta bekleyen Erdoğan Ataç da  yasağın kalmasıyla birlikte özellikle bankalar önünde uzun kuyruklar oluştuğunu, vatandaşların sosyal mesafe kurallarını ihlal ettiğini söyledi.

        DHA-Genel Türkiye-Van Behçet DALMAZ

        2021-05-17 12:41:07

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler