Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Bursa'da yaşayan Derya Kara, 6 Mayıs 2021 tarihinde karın ağrısı şikayetiyle özel bir hastaneye gitti. Yapılan muayenelerin ardından patoloji için rahimden parça alındı. Patoloji sonucunda küçük bir müdahaleyle rahim duvarının kazınması gerektiğini öğrenen Derya Kara, tedaviyi kabul etti. Ağrıları dinmeyen Kara, tekrar aynı hastaneye gitti. Yapılan muayenenin ardından Kara'nın 'rahim kanseri' olduğu ve sol yumurtalığında kist bulunduğu belirtildi. Ameliyatla sol yumurtalığının alınması gerektiği ifade edilen Kara, tedaviyi kabul etti. Ameliyata alınan Kara'nın, iddiaya göre yanlışlıkla sağlam olan sağ yumurtalığı alındı. Ameliyat sonrası ağrıları dinmeyen Derya Kara, bu kez Devlet Hastanesine giderek durumu anlatıp, tekrar muayene oldu.

Burada yapılan muayenelerde, karın ağrısının sebebinin mide mikrobu olduğu tespit edilen Derya Kara, 15 günlük ilaç tedavisinin ardından ağrılarından kurtulurken, yanlış yumurtalığını aldığını öne sürdüğü özel hastane hakkında suç duyurusunda bulundu.

"AĞLAYA AĞLAYA AMELİYAT OLMAYA KARAR VERDİM"

Derya Kara, devam eden yargılama sürecinin uzadığını öne sürerek, Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin ile birlikte basın açıklaması yaptı. Özel hastanede kendisine yapılan yanlış müdahale sonrası artık anne olamayacağını söyleyen Derya Kara, "Doktor bana, ameliyattan başka çarem olmadığını söyledi. Ağlaya ağlaya ameliyat olmaya karar verdim. Korona dönemi olduğu için başka hastanelerden de randevu alamıyordum. Doktora güvendim. Ameliyathaneye girene kadar kendisine yalvardım. 'Nokta kadar bir ihtimal varsa rahmimi almayın, anne olmak istiyorum' dedim. Ameliyat öncesi sağ yumurtalığım temizdi. Sol yumurtalığımda 4,5 santimlik kist vardı. Ameliyattan çıktıktan sonra yumurtalığımın bir tanesinin iyi durumda olduğunu belirterek bıraktığını söyledi. Ondan sonra ağrılarım durmayınca, tekrar muayene ettiğinde, sol yumurtalığında 4,5 santim kistin var dedi. Ben o gün sağ yumurtalığımı alıp, sol kistli yumurtalığımı bıraktığını öğrendim" dedi.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ