Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Travesti Ömer ile Mehmet'in sıradışı aşk öyküsü

        Ömer'le Mehmet'in öyküsü Bursa'da 9 yıl önce başlar. İmam hatipten ayrılan ve tekstil mühendisliği okuyan Ömer, "Öykü" takma adıyla fuhuş yaparken Mehmet'le karşılaşır. Bir ara yolları ayrılır. Mehmet askere gider, Ömer ise hapse girer...

        MÜSTAKBEL GELİN İÇİN

        Sonra yeniden bir araya gelirler. Evlenmeye karar verince Ömer'in ameliyatı gündeme gelir. Mehmet'in SSK emeklisi babası tek evladının mutluluğu için bankadan 2 bin 500 YTL kredi alır, Ömer'in annesi de 5 bin YTL verir.

        YAKINDA EVLİLİK VAR

        Ameliyatla kadın olan Ömer, pembe nüfus kağıdını alınca gerçek Öykü olup Mehmet'le evlenecek. Mehmet fabrikada çalışıyor, Öykü Gökkuşağı Derneği'nin Başkanı. En büyük hayalleri taşıyıcı annelikle çocuk sahibi olabilmek.

        'GELİNLİK DE GİYECEĞİM'

        Ömer (Öykü) Evren "Düğün yapmak istiyorum. Gelinlik de giyeceğim. Basını da çağıracağım" deyip ekliyor: "Ama Mehmet basını istemiyor..."

        Mehmet ve Ömer'in sıradışı aşk 'Öykü'sü

        'Eskiden' Ömer olan Öykü, Mehmet'le karşılaştı. Birbirlerini sevdiler. Mehmet'in babası kredi çekip Öykü'nün cinsiyet değiştirme ameliyatını üslendi. Evlilik için tek eksik kaldı; pembe nüfus cüzdanı.

        Yer Bursa'da bir iş hanı... Buluşacağımız derneğe gitmek için yanlış katta iniyoruz çünkü bu katta Diyanet-İş Sendikası var. Asansöre binip iki üst kata çıkıyoruz, yine yanlış yerdeyiz, burası da Türkiye Komünist Partisi... Oysa ki bizim ne dinle ne de siyasetle işimiz var. Biz Gökkuşağı isimli transseksüeller ve gayler derneğini arıyoruz. Meğer dernek Diyanet-İş ile Komünist Partisi'nin tam orta katındaymış. Kapıda büyük bir tabelada Gökkuşağı Derneği yazıyor. Şakacı bir arkadaş kurşun kalemle, "Top Derneği" diye yazmış.

        'HERŞEY SEKSLE BAŞLADI'

        KARISI OLARAK TANITIYOR

        Mehmet, yaşadığının gayet normal olduğunu belirtiyor. Ev kiralarken bile Öykü'nün durumunu açıkça anlattıklarını, kendisini de kocası olarak tanıttığını söylüyor. Yani Mehmet ile Öykü kapıların arkasında, gizli saklı bir ilişki yaşamıyor. Onlar hayatlarından memnun. Mehmet, "Öykü kendini kadın gibi hissettiği için ben de onu kadın olarak görüyorum, ilişkiye girerken onun bir erkek olduğu aklıma gelmiyor, ben kendimi aştım bu konuda" diyor.

        AİLELERDEN DESTEK

        Mehmet'in SSK'dan emekli babası Öykü'nün ameliyatla kadın olabilmesi için bankadan 2 bin 500 YTL kredi almış. Öykü'nün annesi de 5 bin YTL katkıda bulunmuş. "Madem her şey bu kadar yolunda, düğün yakındır o zaman" diyorum. Mehmet onaylıyor: "Mutlaka bunun sonu evlilik olacak. Ameliyatını oldu. 9 Şubat'ta da pembe nüfus cüzdanı alacak. Bunun sonu evlilik olur." O sırada Öykü de evlilik planlarını sıralamaya başlıyor: "Düğün yapmak istiyorum. Gelinlik de giyeceğim. Basını da çağıracağım. Ama Mehmet basını istemiyor." Mehmet basını huzuru bozulacağı için istemediğini söylüyor. Mehmet en büyük sürprizi ise sona saklamış: "Taşıyıcı annelik yöntemini araştırıp çocuk sahibi olmak istiyoruz. Öykü'nün absürt bir hayali var, zenci bebek evlat edinmek. Yasalar izin verirse bunu da yapabiliriz."

        Mehmet konuşmaya zor ikna oldu

        Gökkuşağı Derneği'nin başkanı olan Öykü, dernekte işlerini hallettikten sonra Mehmet'le buluşuyoruz. Mehmet ne fotoğraf çektirmeye ne de konuşmaya razı olmuyor önce. Ancak ardından ilginç hikâyelerini anlatmaya başlıyor ve yandan da olsa görüntülenmeye izin veriyor. Mehmet, Öykü'yü her anlamda bir kadın olarak kabullendiğini belirterek ekliyor: "Biz artık bir aile gibiyiz. Benim babam onun annesi herkes onun nasıl üzerime titrediğini görünce teredütlerinden vazgeçip bize destek olmaya başladılar."

        SONAT BAHAR-SABAH

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ