Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi Bu hafta ne yapsak?

        HT CUMARTESİ / Selin ÖZAVCI

        30.07.2016

        ■ Türk rock müziğinin altın çocuğu Yavuz Çetin’in anılacağı 3. Yavuz Çetin Müzik Festivali, saat 13.00 itibarıyla UNIQ Açıkhava Sahnesi’nde başlayacak. Ölümünün 14’üncü yıldönümünde sanatçı arkadaşları ve sevenleri tarafından düzenlenen gece de Kaan Tangöze, Büyük Ev Ablukada, Korhan Futacı ve Kara Orkestra, Kurtalan Ekspres, Murat İlkan & Metin Türkcan, Ogün Sanlısoy, Pentagram, Yavuzcan Çetin & Onur Konukları, Sahte Rakı, The Ringo Jets, Flört, Gür Akad, Kıvılcım Ural sahnedeki isimler olacak.

        ■ Hilton İstanbul Bosphorus, hafta sonu şehirde kalanları eğlenmek için MetroPool Party serisine davet ediyor. Esin Övet’in ev sahipliğini yapacağı, ünlü simaların da katılacağı partilerin ilki bugün saat 16.30’da başlayacak. Metropool Party’de katılımcılar hem ünlü DJ’lerle eğlenecek hem de boğaza nazır İstanbul’un en büyük açık hava havuzlarından biri olan Hilton İstanbul Bosphorus Pool’da havuzun keyfini çıkaracak.

        ■ Günün bir başka havuz partisi ise saat 12.00’de Nossa Costa’da gerçekleşecek. Mahmut Orhan, Kaan Gökman, Baha, Furkan Kurt, Bravosque, D2G, T-FLOW gibi isimlerin sahnede olacağı etkinliğin ardından Ataköy Marina’da yer alan Big Boss’da gerçekleşecek after party etkinliğine de ücretsiz katılabilirsiniz.

        ■ Sevilen şarkılarıyla Mirkelam, saat 22.00 itibarıyla Dorock XL sahnesinde dinleyici karşısında olacak.

        ■ Pop müziğin başarılı ismi Kenan Doğulu, saat 21.00 itibarıyla Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi’nde bir konser verecek.

        ■ Müzik Boğaz’dan Gelir Teknesi’nin 21.00 itibarıyla konuğu, eğlenceli sahne şovlarıyla beğeni kazanan Luxus grubu olacak.

        ■ Arabesk eserleri rock altyapılar, arabesk vokaller ve Doğu vurmalıları kullanarak yorumlayan, Istanbul Arabesque Project, 22.30’da KadıköySahne’de olacak.

        ■ Türkiye hip hop sahnesinin en yetenekli isimlerinden Veyasin’in projesi Hey Douglas, 30 Temmuz Cumartesi akşamı Sunset Session’da Babylon Kilyos’un konuğu olacak. Türkiye müziğini yeniden harmanlayan Hey Douglas, 70’li yılların psikedelik, funk ve soul şarkılarını yine 70’lerin disko ritimleri ile harmanlıyor. Hey Douglas nostaljik hit şarkıların ardı ardına sıralanacağı performansıyla Babylon Kilyos’ta keyifli bir yaz akşamı için dinleyicileri bekliyor.

        BODRUM

        ■ 13. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali kapsamında Stephane Blet ‘Toprak Evde’ konseri bu akşam saat 20.30’da gerçekleşecek.

        ■ Popüler müziğin ünlü ve başarılı ismi Sıla, yaz konserleriyle hayranlarının karşısına çıkıyor. Bu akşam saat 21.00’de Bodrum Antik Tiyatro sahnesinde olacak.

        KUŞADASI

        ■ Hayal Kahvesi Kuşadası sahnesi saat 22.30 itibarıyla Ceylan Ertem konserine ev sahipliği yapacak.

        31.07.2016

        KUŞADASI

        ■ Yaz konserleri kapsamında Sıla’nın yolu Kuşadası’na düşüyor... Pop müziğin sevilen ismi saat 21.00’de Omega Arena sahnesinde olacak.

        ANTALYA

        ■ Sevilen şarkıları ve sahne performansıyla İrem Derici, saat 22.30’da Aura Club Kemer sahnesinde olacak. 03.08.2016

        ■ Müzik Boğaz’dan Gelir Teknesi, saat 21.00 itibarıyla Cem Adrian konserine ev sahipliği yapacak.

        ■ Cazın ve İstanbul’un büyüsüne kapılmaya hazır olun. Conrad İstanbul Bosphorus’un Boğaz’ın en güzel manzarasını sunan mekânı Summit Bar’da caz esintili Wednesday Vibes akşamları 3 Ağustos itibarıyla her çarşamba müzik severleri bekliyor. Saat 20.30’da başlayacak gecede Sinan Altıparmak Trio, bebop parçalarından modern caz klasiklerine uzanan bir repertuvar ile sahnede olacak.

        ■ Kürşat Başar Orkestrası & Seran Bilgi her çarşamba akşamı saat 21.00’de Zanzibar Restaurant Zorlu’da sahnede...

        İZMİR

        ■ Yıllara meydan okuyan gruplardan biri olan Yeni Türkü, sevilen şarkılarıyla saat 21.00 itibarıyla Bostanlı Suat Taşer Tiyatrosu sahnesinde olacak.

        KUŞADASI

        ■ Aşkın tutkulu sesi Buika, yeni yayınlanan stüdyo albümü ‘Vivir Sin Miedo’nun dünya turnesi kapsamında Türkiye’ye de uğrayacak. Buika, saat 21.00’de Omega Arena’da seyirci karşısında olacak...

        ■ 13. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali kapsamında 3 Ağustos akşamı saat 20.30’da GFA Keman konseri kapsamında, Gümüşlük Festival Akademisinin yetenekli keman öğrencileri Toprak Ev’de sahneye çıkacak.

        04.08.2016

        BODRUM

        ■ Antik Taş Ocağı saat 21.00’de 13. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali kapsamında Bülent Evcil & Raffaele Trevisani & Philip Moll & Paola Girardi ‘Taşta’ konserine ev sahipliği yapacak.

        ANTALYA

        ■ Popüler müziğin başarılı ismi Aşkın Nur Yengi, 22.00 itibarıyla Kaya Palazzo Belek Convention Center sahnesinde olacak.

        05.08.2016

        ■ Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi, saat 21.00 itibarıyla popüler müziğin güçlü sesi Funda Arar’ın konserine ev sahipliği yapacak.

        ■ Özgün yorumu ve sevilen şarkılarıyla Zuhal Olcay, saat 22.30’da KadıköySahne’de bir konser verecek.

        ■ Denizde Caz kapsamında The Primetime Cruise konserleri devam ediyor. Saat 19.00’da başarılı caz grubu FOURinthePOCKET sahnede olacak.

        ■ Müzik Boğaz’dan Gelir tekne konserleri kapsamında saat 21.00 itibarıyla Moğollar sahnede olacak.

        ■ Buzuki Orhan ve Suzan Kardeş, saat 22.00’de Dorock XL’da Balkan Gecesi’nde sevenleriyle buluşacak.

        ■ Türk pop müziğinin yıldız ismi Gülşen, usta DJ ve prodüktör Ozan Çolakoğlu ile birlikte saat 22.00’de Club Kio sahnesinde olacak.

        İZMİR

        ■ Güçlü sesi ve başarılı sahne performansıyla Linet, saat 20.30’da Efes Royal Palace Resort & SPA’da dinleyici karşısında olacak.

        ÇEŞME

        ■ Pop müziğin ünlü ismi Demet Akalın, 22.00 itibarıyla Kafepi Beach Club sahnesinde bir konser verecek.

        ■ Romantik şarkıların sevilen ismi Yaşar, saat 22.00’de Hayal Kahvesi Çeşme Marina sahnesinde dinleyiciyle buluşacak.

        ■ Eşsiz tekniğiyle herkesi büyüleyen, elektronik müzik dünyasının harika çocuğu James Zabiela, Çeşme SoundClub’da set başında olacak.

        ■ Festival No: 35 Çeşme’yi hareketlendirecek! Palace Beach Club’da Mabel Matiz, Burcu Tatlıses, Flört, Kalben, Manuş Baba, Yok Öyle Kararlı Şeyler, Sultan Tunç, Mario Çıkman, Kuytu, Keti, Von, Eflatun, İlyas Tezcan gibi isimler sahnede olacak.

        BODRUM

        ■ Aşkın Tutkulu sesi Buika, yeni yayınlanan stüdyo albümü ‘Vivir Sin Miedo’nun dünya turnesi kapsamında Türkiye’ye de uğrayacak. Buika, saat 21.00’de Bodrum Antik Tiyatro’da seyirci karşısında olacak.

        ■ 13. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali kapsamında Emin Fındıkoğlu +12 ‘Suda’ konseri saat 20.30’da gerçekleşecek.

        ■ Düzenlediği birbirinden eğlenceli HappyHour partilerine devam eden X Beach, DJ Şenol ile her cuma ve cumartesi parti severleri coşturuyor. Etkinlik 18.00’de başlıyor.

        HABERDAR OL

        Telefonu güneşle şarj edelim

        Yaz mevsiminin tam ortasında uzun saatler süren günler boyunca dışarıda geçirdiğimiz vakit artıyor; yanımızdan hiç ayırmadığımız akıllı telefon ve tabletlerimizin şarjları da gün içinde doldurulmayı bekliyor. İtalya’nın önde gelen mobil aksesuvar markası SBS tarafından geliştirilen Solar Powerbank, telefon ve tabletleri güneş enerjisi ile şarj etmeyi sağlıyor. Ürün, su sıçramalarına dayanıklı yapısı sayesinde doğa sporları ile uğraşanlar için de ideal bir powerbank olarak dikkat çekiyor. Yazın gün boyu dışarıda geçirdiğimiz saatlerde güneş ışınlarından faydalanmak işte böyle olur!

        VİZYON

        ‘Hayalet Avcıları’ geri döndü

        80’li yılların unutulmaz film serileri arasında yer alan Hayalet Avcıları, yeni karakterleriyle huzurlarda: Şehri esir alan hayaletlerle savaşabilecek yetenek ve cesaret yine bir tek onlarda! Serinin ilk filminden 32 yıl sonra hayatımıza yeniden giren Hayalet Avcıları’nın yeni karakterleriyle tanışmayı kaçırmayın.

        ‘Eyvah Annem Dağıttı’, sonuçları ne olacak?

        Mila Kunis, Kristen Bell, Kathryn Hahn ve Annie Mumolo’nun rol aldığı Eyvah Annem Dağıttı, haftanın eğlenceli seyirliklerinden. Amy Mitchell’ın görünürde kusursuz bir hayatı vardır: Harika bir evlilik, başarılı çocuklar, güzel bir yuva ve kariyer. Ama çok çalıştığı, kendini çok adadığı ve bitkin düştüğü için patlayacak noktaya gelmiştir. Bundan sonrasındaysa olaylar gelişir...

        Her aşk bir enkaz mı ‘Prensim’?

        Prensim acı ve özlem, tutku ve ihanet arasında gidip gelen sıra dışı bir ilişkiye odaklanıyor. Aşkı ve aşkın taraflarını sorgulayan film, klişelerden uzak durarak bir ilişkinin duygusal türbülanslarını cesur bir şekilde beyazperdeye taşıyor.

        Bir kere daha ‘Jason Bourne’

        Ünlü oyuncu Matt Damon, bir kere daha Jason Bourne karakteriyle karşımızda... Oyuncunun ikonik bir hal kazanan Bourne karakteriyle macerası devam ediyor. Bourne serisinin 5. filminde CIA’in eski ajanı yeniden ortaya çıkıyor ve onu yakalamak üzere yeni bir program geliştirilmişken o da geçmişte saklı kaldığı düşünülen dosyaları açıyor!

        YEME-İÇME

        ■ Geleneksel ve modern dokuyu aynı çatı altında buluşturan CVK Park Bosphorus Hotel’in lobi katında hizmet veren Hezarfen Bar & Lounge ve teras katında hizmet veren IZAKA Restaurants, İstanbul’un en büyüleyici manzarasına karşı unutulmaz bir deneyim sunuyor. IZAKA Restaurants’ta sunulan leziz kokteyller, serinletici kahveleriyle yaz boyunca şehrin tadını çıkarmak isteyenleri bekliyor.

        ■ Hem lezzetleri hem de eğlenceli konseptiyle bu kış gece hayatının en çok konuşulan adreslerinden olan Goya, yeni sezonda Karaköy’e ara vererek rotasını İstanbul yaz gecelerinin vazgeçilmez lokasyonu Boğaz’a çevirdi. Reina’da yeni sürprizleri Goya Lounge ve Cave by Goya ile ağırlamaya devam eden Goya; gecelere renk katan, özgün bar konseptiyle iddialı, boğaza yakışır ayrıcalıklı lezzetleri ve kokteylleriyle de benzersiz bir ortam sunuyor.

        SAHNE/ PERFORMANS

        ■ UNIQ Açıkhava Sahnesi 3 Ağustos Çarşamba akşamı saat 21.00’de Cemal Süreya’nın şiirlerinden ve düzyazı metinlerinden oluşan, müziğin şiirlere eşlik ettiği tek perdelik gösteri Üstü Kalsın’a ev sahipliği yapacak. Tiyatrogerçek’in sahneye koyduğu ve yoğun ilgi sebebiyle 5’inci sezonunda yeniden seyirciyle buluşan oyun, Hakan Gerçek’in seslendirmesiyle Cemal Süreya’nın aşklarına, yaşamında iz bırakan anlarına davet ediyor.

        ■ Akasya Kültür Sanat (AKS) sahnesinde etkinlikler devam ediyor... 3 Ağustos Çarşamba Öykülerden Oyunlar erken kaybedenlerin öykülerini hüzün ve coşkunun bir arada yaşandığı farklı bakış açısı ile AKS’ye taşıyacak. 4 Ağustos Perşembe akşamı oyuncu Merve Ergin, 11 ayrı karakteri tek başına sahneye taşıdığı Kıyıya Oturmanın Böylesi oyunuyla AKS’de olacak. Tek perde kara mizah Karşı Yaka Işıkları oyunu ise 5 Ağustos’ta sahnelenecek.

        ■ ‘Life in Color’da binlerce müziksevere unutulmaz bir gün yaşatmaya hazırlanıyor. ‘Unleash’ ve ‘The Big Bang Tour’ şovlarıyla geçtiğimiz yıllarda İstanbul’a damgasını vuran festival, ‘One Colony’ ev sahipliğinde Miami’nin ardından ilk kez 6 Ağustos’ta gerçekleşiyor. Daha önce görülmemiş dev sahne tasarımları, rengârenk şovlar, dansçı ve akrobat gösterileri ve muhteşem sürprizleriyle ‘Life in Color Festival İstanbul’, Avrupa’nın farklı ülkelerinden binlerce müzikseveri İstanbul Life Park’ta ağırlayacak.

        SERGİ

        ■ İstanbul Modern, Türkiye’nin öncü, yaratıcı ve yenilikçi sanatçılarından İnci Eviner’in yaklaşık 40 yıllık sanat üretimini gözler önüne seren retrospektif sergisi İçinde Kim Var?’a ev sahipliği yapıyor. 23 Ekim’e kadar görülebilecek sergi sanatçının 1980’li yıllardan günümüze uzanan yaratım sürecini bir araya getiriyor. Sergide İnci Eviner’in sanatsal birikimi kronolojik bir akış yerine, geçmişle şimdiyi birbiri içerisine konumlandıran bir yapıda sunuluyor.

        ■ EXPO 2016 Antalya Kongre Merkezi 6 metre genişliğindeki dev örümcek, 4 metre uzunluğundaki dev karıncaların yanı sıra dokunarak deneyimlenebilecek 50’den fazla modelin yer aldığı İnanılmaz Böcekler sergisine ev sahipliği yapıyor. 30 Ekim’e kadar görülebilecek sergide gözden kaçan böceklerin dev replikaları ve vücut parçaları da yer alıyor. Gözlerinizin içine bakan 150 cm kanat açıklığına sahip kelebekler ve 3 metre uzunluğundaki böcekler bu benzersiz sergide teşhir edilen dev heykel replikalardan sadece iki tanesi...

        ■ S.Ü. Sakıp Sabancı Müzesi’nin ev sahipliği yaptığı MACK. Sadece Işık ve Renk sergisi, 18 Eylül 2016’ya kadar uzatıldı. II. Dünya Savaşı sonrası dünyanın yaşadığı maddi ve manevi yıkıma karşı geleneksel sanat anlayışını sıfırlayarak aydınlık, ışık ve şeffaflık dolu yepyeni bir dünya vaadiyle yola çıkan ZERO akımının kurucularından biri olan Alman sanatçı Heinz Mack’ın 100’den fazla eserinin bir araya geldiği sergi, resim, heykel ve kinetik sanat eserlerinden zengin bir seçki sunuyor.

        ■ Ali Omar’ın aidiyet, kimlik, benlik ve ruh-beden arasındaki mücadeleci ilişkiyi ciddi bir şekilde sorgulaması sonucu ortaya çıkan Portreler isimli sergisi 4 Ağustos’ta Galeri Eksen’de açılıyor. 13 Ağustos’a kadar görülebilecek sergide, sanatçının yaptığı görsel sunumlar sorgulamalarını yansıtan bir yüzey olarak tuvale taşınıyor.

        ■ Pera Müzesi, Mario Prassinos’un doğum gününün 100. yıldönümünde sanatseverleri, sanatçının doğduğu semt olan Pera’daki evini keşfe davet ediyor. Ziyaretçiler, müzede devam etmekte olan Mario Prassinos: Bir Sanatçının İzinde sergisini, küratörü Seza Sinanlar Uslu eşliğinde gezdikten sonra, sanatçının Pera’daki evini ziyaret edecek. Program, sanatçının metinlerinin okunmasıyla son bulacak.

        ÇOCUKLAR İÇİN

        ■ İstinyePark Güzel Sanatlar Parkı Yaz Atölyeleri, dünyanın en ünlü portre ve manzara resimlerinden esinlenerek, klasik dönemden Pop Art’a kadar geniş bir yelpazede hem öğretici hem eğlenceli atölyelerine ağustos ayında da devam edecek. Vincent Van Gogh’un yatak odasından Henri Rousseau’nun vahşi ormanlarına, Frida Kahlo’nun en sevdiği hayvanlarından Salvador Dali’nin eriyen saatlerine doğru düşsel bir yolculuk sunulacak. Yaz atölyelerinde büyük sanatçıların başladıkları eserleri hayal güçleri ile küçük sanatçılar tamamlayacak. Etkinlik,18-21 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek.

        ■ Mine Sanat, çocuklar için hem eğlendirici hem öğretici sanat atölyesi etkinliklerini yaz boyunca çarşamba ve cumartesi günleri Palmarina Kids Paradise’ta gerçekleştirecek. Çocuklar İçin Sanat Workshop’u kapsamında, çocuklar yaratıcılıklarını farklı teknikler kullanarak ortaya çıkaracak. Atölye kapsamında çini atölyesi ve baskı resim workshopu’u gibi etkinlikler gerçekleştirilecek.

        ■ Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi Yaz Atölyesi başlıyor. Çocuk Sanat Merkezi bünyesinde bu yıl ikincisi gerçekleşen Yaz Atölyeleri’nde çocuklar Beden Perküsyon, Piyano, Ses-Nefes, Ritim, Performans Atölyesi, Yaratıcı Drama, Resimde Yeni Teknikler gibi birçok çalışmayla yazı hem eğlenerek hem de öğrenerek geçirecekler. Çocukların eğlenirken öğrenmesi amaçlanan atölye çalışmaları 2-25 Ağustos tarihlerinde ücretsiz olarak gerçekleşecek. 5-13 yaş arası her çocuğun keyifli vakit geçireceği çalışmalar Çocuk Sanat Merkezi’nin uzman eğitmenleri tarafından yapılacak. Salı, çarşamba ve perşembe günleri faaliyet gösterecek atölyede, 10.00 – 15.00 saatleri arasında eğitim olacak.

        ■ Türkiye’de ilk yılını dolduran ve kısa sürede aile eğlencesinin yeni adresi haline gelen Legoland® Discovery Centre, çocuk misafirlerine özel sürprizler hazırladı. Kuruluş yıldönümü olan 30 Temmuz Cumartesi günü merkezi ziyaret edecek çocuklar giriş biletlerinde yüzde 50, mağazada seçili ürünlerde yüzde 20 indirimden yararlanabilecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ