Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Devreye yarbay girdi yıkım gerçekleşti

        Murat KEMANECİ/ KEMER (AHT)

        Antalya'nın Kemer ilçesi Çıralı köyünde hazine arazisine izinsiz yapılan 5 ev ve işyeri için alınan yıkım kararı, onlarca vatandaşın araçlarla yolu kapatarak iş makinelerini engellemeleri nedeniyle iki gündür uygulanamadı. Köye giden Antalya İl Jandarma Komutan Yardımcısı Yarbay Hakan Saraç, vatandaşları ikna etmeyi başardı. İş makinelerinin sokulmadığı bölgede vatandaşlar ev ve işyerlerini yıkmaya başladı.

        İKİ GÜNDÜR DİRENİYORLARDI

        Antalya İl Özel İdaresi'nin Çıralı köyünde ruhsatsız yapılan 5 ev ve iş yeriyle ilgili aldığı yıkım kararı uygulamak istenince, vatandaşlar araçlarla köy yolunu kapatıp oturma eylemi yaptı. Tüm görüşmelere rağmen ikna olmayan vatandaşlar yolu açmadı, çekicilerle de tüm araçlar kaldırılamadı. Vatandaşlar, yıkılacak ev ve iş yerlerini gece de terk etmedi.

        KOMUTAN KRİZİ BİTİRDİ

        Sabah saatlerinde jandarma ekipleri, yıkım yapılacak bölgede geniş güvenlik önlemleri aldı. Bu sırada köye Antalya İl Jandarma Komutan Yardımcısı Yarbay Hakan Saraç geldi. Jandarma ve vatandaşların turistlerin önünde karşı karşıya kaldığını ve bunun kötü görüntü oluşturduğunu belirten Saraç, "Buraya kepçeleri indirmek istemem. Burası turizmin cazibe merkezi. Burada yıkım yapmak turistlere karşı çok kötü bir görüntü oluşturur. Birlik olun, hep beraber, bizim gözetimimizde, kendiniz çatınızı yavaş yavaş sökün. Kırmadan dökmeden zarar vermeden yıkın" dedi. Yarbay Saraç ayrıca Kaymakam Bayram Ali Köse'yi de telefonla arayarak, iş makinelerinin bölgeden çıkarılması ve vatandaşların kendi imkânlarıyla evlerini yıkmalarına izin verilmesine ikna etti. Bir grup vatandaş, Yarbay Hakan Saraç'a teşekkür edip alkışladı. Ev ve işyeri sahipleri, kendi imkânları ile yıkım işlemlerine başladı. İş makineleri bölgeden ayrılırken, kapalı olan yol da açıldı ve iki günlük direniş sona erdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ