Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Başını taşla ezdiler

        Mehmet AKDEMİR / MİLAS (AHT)

        Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, 7 Temmuz tarihinde 'Bakkala gidiyorum' diyerek evden ayrılan ve kendisinden bir daha haber alınamayan lise öğrencisi Ayten Kıvılcım (17), 45 gün sonra ormanlık alanda öldürülmüş olarak bulundu.

        Ailenin başvurusu üzerine harekete geçen AKUT ekipleri, daha önce genç kızın sağlık karnesi ve nüfus cüzdanının bulunduğu bölgenin 25 metre ilerisinde, Ayten'in battaniyeye sarılı çürümüş cesediyle karşılaştı.

        BIÇAKLANIP, BAŞI TAŞLA EZİLMİŞ

        Ayten'in bıçaklandıktan sonra başının taşla ezilerek öldürüldüğü belirtilirken, olayla ilgili genç kızın erkek arkadaşı M.E.E.'nin arandığı öğrenildi. Arama çalışmalarına katılan baba Necati Kıvılcım gözyaşlarına boğulurken, "Jandarma, kızıma ait kimlik ve sağlık karnesinin bulunduğu bölgede arama yapmıştı. Eğer daha detaylı çalışma yapılsaydı, kızımın cesedi çürümüş halde bulunmazdı" dedi.

        "BAKKALA GİDİYORUM" DEDİ

        Bodrum'un Torba Beldesi'nde ailesiyle birlikte yaşayan Milas Ticaret Meslek Lisesi öğrencisi Ayten Kıvılcım, 7 Temmuz'da "Bakkala gidiyorum" diyerek evden ayrıldı. Kızlarının eve dönmemesi üzerine jandarmaya başvuran aile, genç kızın bulunması için yardım istedi. Jandarma ekipleri genç kızı arama çalışmalarını sürdürürken, 24 Temmuz günü hayvan otlatan çobanlar Doğa Evleri mevkiindeki ormanlık alanda Ayten Kıvılcım'a ait çanta, kimlik ve sağlık karnesi buldu. Olay yerine gelen jandarma ekipleri, bölgede özel eğitimli köpeklerle arama yaptı ancak bir sonuç alamadı. Genç kızın eşyaları bulunduktan sonra, evden kaçan bir genç kız, jandarmaya verdiği ifadede Ayten Kıvılcım'ı kısa süre önce gördüğünü söyledi. Ayten Kıvılcım'ın evden kaçtığını düşünen güvenlik güçleri, çalışmalarını genç kızın arkadaşları ve özel hayatı üzerine yoğunlaştırdı.

        AİLESİ AKUT'A BAŞVURDU

        Jandarmanın yaptığı çalışmalar sonucunda Ayten'e ulaşılamayınca, bu kez devreye ailesi girdi. Üzerinde Ayten Kıvılcım'ın fotoğrafının bulunduğu ilanlar hazırlayan aile, ilanları Bodrum ve Milas'ta her yere astı. Genç kızı bulmak için seferber olan aile bireyleri, Ayten'in Milas'taki arkadaşlarıyla da tek tek görüştü. Ancak çabalar sonuç vermedi. Çaresiz kalan baba Necati Kıvılcım, son çare olarak genç kızın özel eşyalarının bulunduğu bölgede arama yapması için AKUT'a başvurdu. Bunun üzerine Bodrum ve Milas'tan 21 kişilik AKUT ekibi, baba Necati Kıvılcım ile birlikte (cumartesi) sabah saatlerinde Doğa Evleri mevkii site yolu üzerindeki ormanlık alana hareket etti.

        CESEDİ BATTANİYEYE SARILMIŞ HALDE BULUNDU

        Genç kızın eşyalarının bulunduğu noktaya gelen ekipler, ağır bir koku olduğunu fark ederek, çalışmalarını kokunun geldiği bölgede yoğunlaştırdı. Ekip, 40 dakika sonra, çanta, kimlik ve sağlık karnesinin bulunduğu noktanın 25 metre yukarısında Ayten Kıvılcım'ın cesedine ulaştı. Çamlıtepe sitesine giden yolda çalılar arasında bulunan genç kızın cesedinin bir battaniyeye sarılı olduğu ve çürüdüğü belirlendi. AKUT ekipleri durumu hemen jandarmaya bildirirken, çalışmalara katılan baba Necati Kıvılcım ile enişte Nurettin Akın, cesedin yanından uzaklaştırıldı. Olay yerine gelen jandarma ekipleri, yaptıkları ilk incelemede genç kızın bıçaklandıktan sonra başının taşla ezilerek öldürüldüğünü belirledi. Genç kızın öldürülmeden önce tecavüze uğrayıp uğramadığının da otopsi sonucu belli olacağı kaydedildi.

        BABASI TEPKİ GÖSTERDİ

        Kızının cesedini görünce gözyaşlarına boğulan Necati Kıvılcım, "O gün kızıma ait kimliğin ve sağlık karnesinin bulunduğu bölgede detaylı arama yapılsaydı, kızımın cesedi çürümüş halde bulunmazdı. Kızımı çalılıklar içinde eski battaniye parçasına sarılmış halde görmek beni kahretti. Kızımı ölmeden bulamadılar, en azından katilini bir an önce bulup cezalandırsınlar" diye konuştu.

        "TELEVİZYON PROGRAMLARINA KATILACAKTIK"

        Ormanlık alan içerisinde cesedi bulunan genç kızın eniştesi Nurettin Akın ise son derece üzüntülü olduğunu belirterek, "Daha önce yapılan aramada cesedin fark edilmemesi düşündürücü bir olay. Çünkü ceset eşyaların bulunduğu bölgeye çok yakın ve yeri rahat tespit edilebilecek bir yerdeydi. Ayten'i kaybolduğu günden bu yana arıyorduk. Son bir kez daha bu bölgede arama yaptırtmak istedik. Eğer burada da bulamasaydık pazartesi günü televizyon programlarına katılacaktık" ifadelerini kullandı.

        ESKİ ERKEK ARKADAŞI ARANIYOR

        Ayten Kıvılcım'ın cep telefonunda yapılan incelemelerde son olarak aynı okulda okuyan ve erkek arkadaşı olduğu iddia edilen M.E.E. isimli kişiyle görüştüğü öğrenildi. Ayten'in saat 16.00'da evden ayrıldıktan sonra saat 16.18'de M.E.E. ile bir görüşme yaptığı belirlendi. M.E.E.'nin Gaziantep nüfusuna kayıtlı olduğu ve geçen yıl Ticaret Meslek Lisesi'ne kayıt yaptırdığı belirtildi. Emniyet güçleri, bir süre önce genç kız tarafından terk edildiği için genç kıza tehditte bulunduğu öne sürülen M.E.E.'yi yakalamak için çalışma başlattı.

        ÖDÜLLÜ ÖĞRENCİ

        Proje Tabanlı Beceri Yarışması 'Tıkla Oyna' adlı projesiyle Milas ve Muğla birinciliğini kazanan ekibin üyesi Ayten'in ölümü beldede büyük üzüntü yarattı. Genç kızın cesedi otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ