Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi Kadınlar arasında büyüyen erkek daha mı çekici?

        HT CUMARTESİ / PINAR ERBAŞ

        ABD’deki Teksas Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmada, kadınların çoğunlukta olduğu bir çevrede büyüyen erkek çocuklarının hareketlerinin kadınsılaştığı, bu yüzden de ileriki yaşlarda kadınlara cazip gelmedikleri ortaya çıktı. Biz de hem erkeklere hem de kadınlara bu konuda fikirlerini sorduk, işte yanıtları...

        TAMER KARADAĞLI-Oyuncu

        "Avantaj bile sayılabilir"

        Tersini savunmak da mümkün. Etrafında anne, teyze, yenge ile büyüyen erkekler arasında çekici ve kendine güvenli olanlar vardır. Aksini kim iddia edebilir! Kadınları erken yaşta tanıyan birinin ileriki yaşlarda onlarla ilişkisi daha sağlıklı olacağı için bu durum avantaj bile sayılabilir.

        SEVİM GÖZAY-Gazeteci

        "Avantajları da araştırmak lazım"

        Bana göre kadınlar arasında büyüyen erkeklerin hassasiyetleri, duygusal becerileri, sanata ve diğer güzelliklere olan yaklaşımı yüksek oluyor. Üstelik kadın doğasını iyi bildikleri için hem hayatta hem de romantik ilişkilerde yaratıcı oluyorlar. Kaba saba erkek klişelerinden etkilenen ilkel kadına hitap etmeyebilirler, ama modern dünyada şansları çok daha fazla. Modern dünyada şansları çok daha fazla.

        VATAN ŞAŞMAZ-Oyuncu

        "Fotoğrafıma bakıp karar versinler"

        Külliyen yalan. Beni annem, teyzem ve anneannem büyüttü. Sabahları annem, öğleden sonra teyzem, akşamları da anneannem bakıyordu bana. Altı yaşımdan beri en çok bu üç harika kadınla vakit geçirdim. Neticede kendinden emin, kadınlara saygı göstermesini bilen, erkek arkadaşlarıyla da çok iyi vakit geçiren biriyim. Bunun da hiçbir zararını görmedim. Çekicilik meselesine gelince, fotoğrafıma bakıp karar versinler.

        SERAY SEVER-Sunucu

        "Ne alakası var"

        Kadınlarla büyümenin çekici olup olmamakla ne alakası var. Bu tür erkeklerin kadınsılaştığı görüşüne katılmıyorum. Eşcinselliğe dönük hal ve tutumlar doğuştan gelen özelliklerdir, sonradan ortaya çıkmaz. Küçük yaşta kadınlarla dolu bir çevrede olmak, bir erkek için büyük bir avantajdır. Bu sayede kadınları daha iyi tanır, onlara nasıl davranması gerektiğini bilir, bu da ikili ilişkilerde başarılı olmasını sağlar.

        FUNDA ÖZKALYONCUOĞLU-Radyocu

        "Erkek sert, kıllı, otoriter olsun isteriz"

        Kadınlar arasında büyüyen erkeğin cazibesi azalır. Çünkü biz kadınlar erkek sert, kıllı, otoriter olsun isteriz. Bize yumuşak, efendi erkek yaramaz, efemine gibi gelir. Etrafında kadınlarla büyüyen erkeklerin, her istediği anında yerine gelir. Bu kadar emrine amade kadın varken, erkeğin hiçbir şey için mücadele etmesine gerek kalmaz ve kaprisleriyle büyür. Mücadele gücü olmayan erkek de bize zayıf, kırılgan, efemine gelebilir. Yani biz kadınlar, etrafı başka kadınlarla sarılı erkek istemeyiz.

        İNCİ YEŞİLYURT-Evlilik ve İletişim Uzm.

        "Bu durum sorun olabilir"

        Erkeğin yetiştiği ortamda kadınların hâkimiyeti olunca ileride karşısına çıkan kadınlarla evdekiler arasında devamlı bir kıyaslama yapıyor. Birçok kadının taşıdığı özellikleri ya da yaptıklarını tek kadından bekliyor. Bu durum sorunlara neden olabiliyor. Hele evdeki kadınlar erkeğin ilişkilerine karışıp birlikte olduğu kadını eleştirir, onların beraber aldıkları kararlara müdahale etmeye kalkarsa, ortada bir ilişki de kalmıyor. Ayrıca hiçbir kadın, yatak odasında yaşadıklarını ablasıyla ya da teyzesiyle konuşan erkeği çekici bulmaz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ