Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Kızının organlarını bağışlayan babadan ağlatan istek

        Dalaman'da babasına ait tabanca ile intihar girişiminde bulunan ve başından silahla ağır yaralandığı için Fethiye'de özel bir hastanede tedavi altına alınan lise 1. sınıf öğrencisi S.Y. yoğun bakım ünitesinde verdiği yaşam mücadelesini kaybetti.

        15 yaşındaki lise öğrencisi S.Y'nin organları ailesi tarafından bağışlandı. Bu gelişme sonrasında Ankara'dan Sağlık Bakanlığına ait ambulans uçak ile Dalaman havalimanına gelen bir ekip, yaklaşık 3 saat süren operasyonun ardından lise öğrencisinin organlarından 2'sini alarak Ankara'ya hareket etti. İzmir ve Denizli'den gelen ekipler ise 3 organı alarak karayolu ile Denizli ve İzmir'e gitti.

        Fethiye Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Uğur Çomak, üzücü bir olay sonrasında yaşamını yitiren lise öğrencisinin organlarının 5 kişiye hayat vereceğini belirterek, ''Organlardan kalp Ankara'ya, karaciğer İzmir'e, böbrekler Denizli ve İstanbul'a, pankreas ise Ankara'ya uçakla götürüldü'' dedi.

        Bu arada, kızlarının organlarını bağışlayan baba ve yakınlarının çok üzgün olduğu gözlendi. Acılı ailenin kızlarının organlarının nakledileceği kişilerle tanışmak istediği öğrenildi.

        Kızının organlarını götüren ekibin ayrılışını gözyaşları içinde izleyen acılı baba Sezgin.Y, ''Çok üzüntülüyüm. Ancak evladımın organları 5 kişiye hayat verecek. Tek tesellim kızımın başka vücutlarda hayat bulması'' dedi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ