Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Anneler istedi çadır kaldırıldı

        Neşet DİŞKAYA / İZMİR (AHT)

        İzmir'de, BDP'nin kurduğu Demokratik Çözüm Çadırı'na düzenlenen operasyonla ilgili detaylar ortaya çıkmaya başladı. Çadırın çevresinde arama yapan polisin, el yapımı bomba ile birlikte atılmaya hazır hale getirilmiş 7 adet molotof kokteyli, molotof kokteyli yapımında kullanılan 60 adet boş şişe, 5 litre benzin ve bez parçaları ele geçirdiği belirtildi. Operasyon öncesi, üç çocuğun annesinin "Çocuklarımız bu çadır kurulduktan sonra eve gelmez oldu. Lütfen onları kurtarın" diye ifade vermeleri üzerine polisin çadıra baskın yapmak için düğmeye bastığı öğrenildi.

        BDP'nin "sivil itaatsizlik" adı altında İkiçeşmelik semti Agora Parkı'na kurduğu Demokratik Çözüm Çadırı, polisin operasyonuyla önceki gece sökülmüştü. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nün, Çevik Kuvvet, Güvenlik ve Asayiş Şube müdürlüklerinin desteğiyle düzenlediği operasyonda, çadır ve çevresinde bulunanlar gözaltına alındı. Ayrıca, birkaç gün önce çadır çevresinde toplanıp polise molotof, havai fişek ve taşlarla saldıranların evlerine de baskın düzenlendi. Operasyonlarda 25 kişi gözaltına alındı. Çadır içinde ve çevresinde yapılan aramalarda bira şişesi içine kimyevi maddeler konularak hazırlanmış bira kutusu içinde el yapımı bomba ve atılmaya hazır 7 molotof kokteyli ile 60 adet boş şişe ele geçirildi.

        KALDIRIMLARI KIRIP POLİSE ATMIŞLAR

        Çadır etrafında bulunanların polise taş ve molotof kokteylleri ile saldırmaları, olay sırasında kaydedilen görüntülere yansıdı. Görüntülerde, BDP'lilerin demir levyelerle yerdeki kaldırım taşlarını söktükleri görüldü. Taşların sökülmesinin ardından zanlıların, taşları yere vurup küçük parçalar haline getirdiği ve polise taş atanlara ulaştırdıkları da görüntülere yansıdı.

        ANNE-BABALAR POLİSE TEŞEKKÜR ETTİ

        Polisin, çadıra yönelik operasyon düzenleyerek kaldırması, çevrede yaşayan vatandaşları mutlu etti. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne başvuran üç çocuğun anne ve babaların, çocuklarının eve gelmeyerek çadırda kaldığını, çocuklarına burada eğitim adı altında birtakım yasadışı konular öğretildiğini ihbar ettiği öğrenildi. Polisin bu ihbarları da dikkate alarak operasyon için düğmeye bastığı belirtildi.

        EYLEMLERDE MADDE BAĞIMLISI GENÇ KULLANILMIŞ

        Öte yandan, polisin çadırda gözaltına aldığı zanlılar arasında daha önce polise molotof kokteyliyle saldırı girişiminde bulunduğu iddiasıyla aranan, uyuşturucu kullanmak ve hırsızlıktan sabıkalı D.C'nin (27) de olduğu ortaya çıktı. Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesi'nin AMATEM Kliniği'nde uçucu madde tedavisi gördüğü öğrenilen D.C.'nin, ifadesinde uyuşturucunun etkisiyle olaylara karıştığını söylediği belirtildi. D.C. işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        BİR KİŞİ TUTUKLANDI

        Gözaltında bulunan zanlılardan, yaşı küçük olan ikisi dün adliyeye sevk edildi. Zanlılardan daha önce de molotof kokteylli saldırıya karıştığı iddiasıyla gözaltına alınan Ö.M. tutuklandı. 22 kişinin ise Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki sorgularının sürdüğü belirtildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ