Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam "Anne, babam bir daha gelmeyecek mi?"

        Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde çıkan çatışmada şehit olan Özel Kuvvetler'de görevli Astsubay Kıdemli Başçavuş Kalender Özdemir (38), memleketi Kırıkkale'de toprağa verildi. Şehidin cenazesinin cenaze aracına yüklenişi sırasında şehidin eşi Alev Özdemir, 11 yaşındaki ikiz çocukları Furkan ve Kübra asker selamı vererek şehidi uğurladı. Kübra'nın, "Anne, babam nereye gidiyor, bir daha gelmeyecek mi?" sösleri törene katılanları duygulandırdı.

        KIRIKKALE (AHT)

        Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde dün teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Özel Kuvvetler'de görevli Astsubay Kıdemli Başçavuş Kalender Özdemir'in naaşı Van' daki askeri törenin ardından memleketi Kırıkkale'ye getirildi. Şehide son tören Yeni Mahalle'de bulunan Atatepe Camii'nde yapıldı. Cenaze törenine, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu, AK Parti Kırıkkale milletvekilleri Oğuz Kağan Köksal ve Ramazan Can, Vali Hakan Yusuf Güner ve şehrin diğer üst düzey bürokratları katıldı.

        "ANNE BABAM NEREYE GİDİYOR, BİR DAHA GELMEYECEK Mİ?"

        İkindi namazına meteakip kılınan cenaze namazının ardından Şehit Astsubay Kıdemli Başçavuş Kalender Özdemir'in'in naaşı son yolculuğuna uğurlanmak için top aracına yüklendi. Yaklaşık 1 kilometre kortej eşliğinde son yolculuğuna uğurlanan Özdemir'e eşi Alev Özdemir, 11 yaşındaki ikiz çocukları Furkan ve Kübra ile şehidin annesi 74 yaşındaki Hüsniye Özdemir ve yakınları eşlik etti. Şehidin ikiz çocuklarından olan Kübra'nın, "Anne babam nereye gidiyor, bir daha gelmeyecek mi?" sorusu cenaze töreninde bulunan herkesi duygulandırdı.

        ASKER SELAMIYLA UĞURLADILAR

        Şehit cenazesinin top arabasından alınarak cenaze aracına yüklenişi sırasında şehidin eşi Alev Özdemir, 11 yaşındaki ikiz çocukları Furkan ve Kübra, son kez asker selamı vererek şehidi uğurladılar.

        Törenin bitmesinin ardından şehidin yakınlarına baş sağlığı dileyen Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu şehidin annesi Hüsniye Özdemir'in elini öperek başsağlığı temennisinde bulundu. Savunma Bakanı Vecdi Gönül de şehidin eşine ve annesine başsağlığı temennisinde bulundu, ikiz çocuklarını da öptü.

        Şehit Kıdemli Başçavuş Kalender Özdemir'in naaşı Kırıkkale'deki askeri töreninin ardından doğup Büyüdüğü Hasandede Beldesi'nde mezarlığa defnedildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ