Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Malatya Belediyesi'nin düzenlediği yarışmadan birinci çıkmadı, kitap yazma yarışmasında birinciliğe layık eser çıkmadı

        Özel İdare Toplantı Salonu'nda düzenlenen törende, dereceye giren eserlerin sahipleri açıklandı. Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, törende yaptığı konuşmada, sosyal ve kültürel anlamda birçok sempozyum, panel, konferans ve yarışmalar gerçekleştirdiklerini belirterek, "İşte bugün de bu yarışmalardan birini gerçekleştiriyoruz. 8-9 bin yıllık tarihiyle önemli bir merkez olan Malatya'nın tarihini çocuklarımıza anlatabilmek, gelecek nesillere aktarabilmek için bu yarışmayı düzenledik." dedi.

        Jüri üyesi Prof. Dr. Mehmet Karagöz de yapılan değerlendirmeye göre birinciliğe layık eser bulunamadığını belirterek, dereceye girenleri açıkladı.

        Karagöz, böyle bir çalışmanın her şeyden önce katılanlar için de, değerlendirenler için de hem çaba, gayret, hem de sıkıntıları getirdiğini belirterek, "Genel tarih çalışmalarının az olduğu bir ülke olarak, şehir tarihi çalışmaları bakımından oldukça fakiriz. O bakımdan aslında böyle bir çalışmayı, hakikaten hem teşvik edenler bakımından hem de katılanlar bakımından tebrik etmek gerekiyor" dedi. Mehmet Karagöz, ikinciliğe Orhan Tugrulca, üçüncülüğe Mehmet Yılmaz Pekkaya'nın eserlerinin layık görüldüğünü, mansiyon ödüllerini ise Burakhan Kıllı, Mümine Özbildirici Sarı ve Mehmet Huyver'in aldığını kaydetti.

        Yarışmada ikinci olan Orhan Tuğrulca da 3 ciltlik eser yazdığını, her bir cildin yaklaşık 400 sayfadan oluştuğunu söyledi.

        Yarışmada ikinciye 5, üçüncüye 3 ile 3 kişiye de biner TL mansiyon ödülü verildi.

        Öte yandan Belediye Başkanı Ahmet Çakır tarafından yarışmanın jüri üyelerine de Cumhuriyet altını hediye edildi. Törene, İl Genel Meclis Başkanı Naci Şavata, jüri üyelerinden Prof. Dr. Hasan Kavruk, Doç. Dr. Hüsniye Canbay Tatar, araştırmacı-yazar Celal Yalvaç ile yarışmaya katılan eser sahipleri ve öğrenciler katıldı.

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ