Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi Çevirmenler ligi, Futbolcuların tercümanları
        10

        FİLİNTA KANMAZ
        Turist rehberiyken Arda Turan’la tanıştı
        Arda Turan’ın Atletico Madrid’e transfer olması sadece kendi hayatını değiştirmedi. Son günlerde gazetelerde Acun Ilıcalı’nın Turan’ın maçlarını izlerken çekilmiş birçok fotoğrafı yayınlandı. O fotoğraflarda bir detay var ki bu çoğunuzun dikkatini çekmemiştir eminim. O detayın adı Filinta Kanmaz. Kendisi koyu bir Ankaragücü taraftarı...

        11

        Üniversite için Ankara’dan İspanya’ya giden Filinta hayatının geri kalanını orada geçirmeye karar veriyor. Profesyonel turist rehberliği ve tercümanlık yapan Filinta hem geçimini sağlamak hem de kariyerini geliştirmek için çok emek harcadığını söylüyor. Arda Turan’la Türkiye’nin Madrid Büyükelçiliği’nde tanışıyor ve ikilinin ilişkisi burada başlıyor.

        12

        Emre Belözoğlu’nun da Madrid’e transfer olmasıyla Kanmaz kendini İspanya’daki futbol dünyasının içinde buluyor. Emre’nin asistanlığı ve tercümanlığını yapan Filinta, Belözoğlu Türkiye’ye döndükten sonra Arda’yla çalışmaya devam ediyor. O da Arda Turan’ın yakın çevresi gibi ona “Kaptan” diye hitap ediyor.

        13

        Arda Turan bu sıralar nereye giderse Filinta’yı da orada görmeniz mümkün. Çünkü Türklerin az olduğu İspanya’da ikilinin paylaşımı epey fazla. Kanmaz “İspanya gibi Türklerin az olduğu ve az tanındığı bir ülkede Arda Turan’ın hem ülkemizi hem de bizleri nasıl temsil ettiğinin önemi büyük. Her Türk evladı gibi gurur duyuyorum” diyor.

        14

        TUĞKAN KEÇECİOĞLU
        Fenerbahçe aleyhine marş söylediği duyulunca kovuldu
        Bilfen Lisesi mezunu olan Tuğkan Keçecioğlu da yeni nesilden birçok öğrenci gibi İspanya’ya okumaya gidenler arasında. İspanyolca ve Portekizce bilen Tuğkan, uzun yıllar Beşiktaş kulübünde, başta Quaresma olmak üzere birçok futbolcunun tercümanlığını yaptı. Onu diğer tercümanlardan ayıran özelliğiyse son model arabaları ve futbolcularla gece hayatında dahi beraber olmasıydı.

        15

        Koyu Beşiktaşlı olduğu bilinen Keçecioğlu, yabancı oyuncu tasfiyesinden sonra takımdan ayrıldı ve Fenerbahçe’yle anlaştı. Ancak işler yolunda gitmedi. Öğrencilik yıllarında Fenerbahçe’nin aleyhine marş söyleyen bir gruba önderlik ettiği video kayıtları Fenerbahçe yönetiminin eline geçince kulüple ilişkisi kesildi.

        16

        MERT ÇETİN
        Sosyal medyada çok eleştiriliyor
        Tercümanlığa Gençlerbirliği’nde başlayan Mert Çetin, Bülent Korkmaz’ın tavsiyesiyle Galatasaray’da Frank Rijkaard’ın tercümanı olarak göreve başladı. İngilizce, İspanyolca ve orta seviyede Portekizce bilen Çetin, Galatasaray’ın bu 3 dili konuşan her futbolcusuna tercümanlık yaptı. 6 sezondur Galatasaray kulübünde çalışıyor. Çetin, aynı zamanda sosyal medyada en çok konuşulan tercüman.

        17

        Yaptığı çevirilere kendi yorumunu katıp aktarmakla eleştirildiği de oldu. Çetin, sezon başında takımda yapılan değişiklikler sonrasında A Takım İdari Menajer Yardımcısı olarak görev yapmaya başladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ