Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yeni metro vagonları Başkan Tuna'nın talimatıyla hizmete giriyor

        (Fotoğraflı)

        ANKARA (İHA) - Yapımı tamamlanan 6 metro vagonu Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna'nın talimatıyla ulaşım filosuna dahil edildi.

        Başkent'te her gün 400 binin üzerinde yolcunun seyahat ettiği raylı ulaşım sistemlerinin daha konforlu hale getirilmesi için çalışmalar hızlandırıldı. EGO Genel Müdürlüğü, hızlı ulaşımın değişmez aracı metrolara her geçen gün yeni araçlar ekliyor. Sincan Organize Sanayi Bölgesi'nde imalat ve montajı tamamlanan ve yüzde 51'i yerli üretim olan 6 yeni metro aracı daha EGO Genel Müdürlüğü tarafından teslim alındı. EGO yetkilileri, alınan araçların Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından sinyalizasyon ile test uyum çalışmaları yapıldıktan sonra hizmete gireceğini bildirdiler.

        Metro filosunun artması Başkent trafiğini gelecekte daha da rahatlatacak. Daha hızlı ve konforlu seyahati beraberinde getirecek metro ağının genişletilmesinin amaçlandığını belirten yetkililer, 2018 yılı Mayıs ayı sonuna kadar en az 30 vagonun daha EGO Genel Müdürlüğüne teslim edileceğini belirttiler. Devam eden seri üretim kapsamında 2019 yılı ortalarına kadar 141 vagon daha teslim alınacak.

        (SFP-BC-Y)

        20.12.2017 12:07:47 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler