Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkent'in tarihi yazılı kaynaklardan öğrenilmeli

        ANKARA (İHA) - Mamak Belediyesinin düzenlediği kültür sohbetlerinin konuğu olan Abdülkerim Erdoğan, tarihi öğrenmek için en iyi kaynağın devlet arşivleri olduğunun altını çizdi.

        Mamak Belediyesinin düzenlediği kültür sohbetleri devam ediyor. Şubat ayının son konuğu Ankara'nın tarihini ve kültürünü Mamaklılarla paylaşan Abdülkerim Erdoğan oldu. Erdoğan'ın bu hafta ele adlığı konu ise tarihi bilgilerin internet üzerinde uğradığı deformasyon oldu. Mamak Kültür Merkezi Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde gerçekleşen programda, Başkent'in gerçek tarihinin teknolojik gelişmeler nedeniyle bazı tezatlıklarla karşı karşıya kaldığını ifade eden Erdoğan, en iyi kaynağın devlet arşivleri olduğunun altını çizdi.

        "Kültür sohbetlerinin misyonu var"

        Kültür sohbetlerinin Mamaklılar için önemli bir misyon üstlendiğini ifade eden Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, "Gerek ülke coğrafyamız da gerekse gönül coğrafyamızda olan her şey bu sohbetlerde paylaşılıyor. Yaşadığımız coğrafyayı gerek edebi gerekse coğrafi olarak öğrenmemize katkı sağlıyor" dedi.

        (BC-HA-Y)

        01.03.2018 10:39:55 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler