Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Keçiörenli gençler satranç tahtasında

        (Fotoğraflı)

        Bayram Kılınçer

        ANKARA (İHA) - Gençlere yönelik spor, kültür ve sanat aktiviteleri ile öne çıkan Keçiören Belediyesi, Gençlik Haftası nedeniyle "Liseler Arası Satranç Turnuvası" düzenledi.

        Türkiye Satranç Federasyonu'nun iş birliğiyle ilk kez düzenlenen satranç turnuvasının startını butona basarak veren Belediye Başkanı Mustafa Ak, turnuvada yarışan bütün gençlere başarılar diledi. Kalaba Kent Meydanı'nda yapılan turnuvaya Keçiören'deki liselerden 100 öğrenci katıldı.

        Satranç Federasyonu Ankara İl Temsilcisi Engin Güleç'in de hazır bulunduğu açılış töreninde konuşan Başkan Ak, "Gençlik Haftası nedeniyle düzenlemiş olduğumuz satranç turnuvamıza hoş geldiniz. Hepinizin gözlerinden çok iddialı olduğunuzu görüyorum. Satranç oyunu zekayı, insanı geliştiren bir oyundur. İnsanın farklı düşünme ve hamle yeteneğini de geliştiriyor" dedi. Satrancın gençler arasında yaygınlaşmasını istediklerini belirten Mustafa Ak, "Bunun için böyle programlar gerçekleştiriyoruz. Yarışmaya katılarak bu cesareti gösterdiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum, başarılar diliyorum" diye konuştu.

        Kazananların puan usulü belirlendiği turnuvanın sonunda erkekler kategorisinde Etlik Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Salih Tiryaki birinci, yine aynı okuldan Salih Karabay ikinci, Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Lisesi'nden Arda Mahmut Şahin de üçüncü oldu. Kızlar kategorisinde ise birinci Etlik Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Halenur İncedere, ikinci Şehit Ahmet Özsoy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Zeynep Sağlam ve üçüncü Etlik Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Sümeyye Görgeç oldu.

        Başkan Ak dereceye giren erkek öğrencilere gümüş madalya, kupa ve eşofman takımı, kız öğrencilere de gümüş madalya, kupa ve tablet bilgisayar hediye etti.

        (BK-BT-Y)

        18.05.2017 10:19:05 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler