Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yeni mezbahanın ihalesi yapıldı

        (Fotoğraflı)

        Murat Kanber

        KOCAELİ (İHA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İzmit Solaklar'da yapılacak olan yeni mezbahanın ihalesini gerçekleştirdi.

        Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, hayvan kesim işlemini daha modern şartlarda gerçekleştirmek için mevcut mezbahanın yerine yeni bir mezbaha binası inşa edecek. İzmit Solaklar mevkiinde yapılacak yeni mezbaha binası eski mezbahanın yanındaki alana kurulacak. Modern teknik ve donanımın yer alacağı yeni mezbaha iki tatlı olacak. Yeni mezbahanın yapılmasının ardından eskisi yıkılacak.

        Mezbahanın yapılması için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ihale düzenledi. İhale salonunda gerçekleştirilen oturumda 12 firma teklif verdi. En düşük teklif 8 milyon 241 bin TL ile Elyapı olurken, en yüksek teklifi 10 milyon 419 bin TL ile oldu. İhale komisyonu teklifleri değerlendirdikten sonra işi yapacak firma belirlenecek. Yeni mezbahanın yapım çalışmaları 250 günde tamamlanacak.

        Mevcut mezbahanın olduğu parselde hemen mezbahanın yanına yapılacak olan yeni mezbaha binası toplam 4 bin 300 metrekare yapı alanına sahip olacak. Yapının içerisinde 600 metrekare hayvan gezinti alanı, yana şutlamalı sistem, 200 büyükbaş için kesimhane yeri bulunacak. Ayrıca mezbahada 200 küçükbaş kesim alanı, 900 metrekare soğuk hava depoları, sakatathane soğuk hava depoları bulunacak.

        Yapıda idari birimler, personel giyinme soyunma odaları, 50 kişilik seyir tribünü yer alacak. Toplam 2 katlıdır. Beton prefabrik yöntemi ile yapılacak olan yapının çatısı çelik konstrüksiyon üzeri ise sandviç panel kaplama şeklide yapılacak. Cephe malzemesi mantolama üzeri boya olarak uygulanacak.

        (MK-RFK-Y)

        14.11.2017 10:24:11 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler