Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem ZAM BAŞLADI! Son dakika haberi: Motorin ve benzin fiyatlarına yeni zam geldi! LPG, motorin (mazot) ve benzin fiyatı ne kadar, kaç lira oldu? İstanbul benzin tarifesi
        1

        Benzin fiyatları zamlandı! Son dakika zam haberleri sonrası Ankara İzmir İstanbul benzin LPG ve motorin fiyatları merak edilip araştırılıyor.Bu hafta benzin ve motorin fiyatlarına gelen 4. zam oldu. 7 Mart Pazartesi Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikasından (EPGİS) alınan bilgiye göre, Benzinin litresi İstanbul'da 18,68 liradan 19,25 liraya, motorin ise 19.77'den 21.21 TL'ye çıkacak.

        2

        BENZİNE VE MOTORİNE BÜYÜK ZAM GELDİ!

        Ankara'da ortalama 19,86 liradan satılan motorinin litre fiyatı 21,30 lira olacak. Motorinin litresi İstanbul'da 19,77 liradan 21,21 liraya, İzmir'de 19,86 liradan 21,30 liraya çıkacak.

        Akaryakıt fiyatlarındaki son artışla birlikte motorinin litre fiyatı benzini geride bıraktı. Küresel piyasalarda motorin talebinin yüksek olması ve en fazla üretimin yapıldığı rafinerilerin Rusya'da bulunması nedeniyle söz konusu ürüne benzinden daha

        3

        Türkiye'de geçen yıl toplam 3 milyon ton benzin, 26 milyon 280 bin ton da motorin tüketildi. Bu dönemde toplam 10 milyon 523 bin ton motorin ithalatı yapıldı.

        4

        Akaryakıt fiyatları Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor.

        5

        Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

        6

        LPG OTOGAZ LİTRE FİYATI

        LPG'nin litresi Ankara'da ortalama 10,17 liradan liraya 10,78 çıktı. İstanbul'da 10,07 liradan 10,68 liraya, İzmir'de 10,01 liradan 10,62 liraya yükseldi.

        Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor.

        Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

        Haberi Hazırlayan: Mehmet Kerem Hançer

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ