Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Eşinin Türk olması başına bela oldu

        Ermeni lobisi, Obama'nın Bakü Büyükelçiliği'ne aday gösterdiği Matthew Bryza'nın atamasının Senato Genel Kurulu'nda görüşülmesine engel koydu.

        Amerikan Ermeni Ulusal Komitesi ANKA'nın iddiasına göre, Ermeni lobisini destekleyen senatörler Barbara Boxer ile Robert Menendez, Bryza'nın atamasının Senato Genel Kurulu'nda görüşülmesine engel koydu.

        Washington’daki Ermeni lobisi, Bryza’nın Azerbaycanlı yetkililerle yakın ilişki kurmasının ve eşinin Türk asıllı olmasının büyükelçilik görevini etkileyeceğini iddia ediyor. Bu yüzden Bryza'nın bu göreve atanmasına itiraz eden Ermeni lobisinin çalışmaları sonucu, Bryza'nın özel hayatı da daha önce Senato'da tartışmaya neden olmuştu.

        SÜRECİN DEVAM ETMESİ İÇİN TALEPLERİNİ GERİ ALMALILAR

        Dünkü görüşmeyi engelleyen Boxer ve Menendez de Bryza'nın Senato Dış İlişkiler Komitesi'nde görüşülen atamasına karşı oy kullanmıştı. Ancak komite toplantısına katılan diğer senatörlerin olumlu oy kullanmasıyla, Bryza'nın ataması onaylanmıştı.

        Senato Genel Kurulu'nun atamayı tekrar görüşebilmesi için, Boxer ve Mendenez'in sürecin askıya alınması talebini geri çekmesi gerekiyor.

        Bryza, 2007 yılında İstanbul’da yapılan bir düğünle Washington’daki düşünce kuruluşu Hudson Enstitüsü’nde Ortaasya ve Kafkaslar uzmanı olarak görev yapan Zeyno Baran ile evlenmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ