Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu IŞİD yeniden Kobani'nin içinde, Kobani, IŞİD, IŞİD'in Kobani'ye yönelik saldırıları sürüyor, YPG, PYD.

        IŞİD’in Kobani’ye yönelik kuşatması 25’inci gününde üç koldan sürerken, saldırılar kentin güneybatı bölgesinde yoğunlaştı. Bölgeden gelen haberler, IŞİD'in kentin üçte birini ele geçirdiği yönünde.

        Suriye İnsan Hakları Gözlemevi Başkanı Rami Abdulrahman'ın Reuters'a yaptığı açıklamaya göre Kobani'nin doğusu IŞİD'in kontrolüne geçti.

        KOBANİ'DEN ACİL ÇAĞRI: KENT DÜŞÜYOR

        Kobani'den son dakika acil yardım çağrısı geldi. Kobani'nin kaderini belirleyecek en kritik kapı olan Mürşitpınar Sınır Kapısı'nın düşmek üzere olduğu haber veriliyor.

        PKK'ya yakınlığı ile bilinen ANF ajansı Kobani'deki son durumu duyurdu. Bölgedeki Kürtler acil çağrı yaparak IŞİD'in tüm gücüyle Kobani'nin can damarı olan Mürşitpınar sınır kapısına saldırı başlattığını haber verdi.

        ABD Merkezi Kuvvetler Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada ise Kobani'de kontrolün büyük oranda Kürtler'de olduğu belirtildi.

        KOALİSYON GÜÇLERİ IŞİD'İ BOMBALIYOR

        ABD öncülüğündeki koalisyon uçakları IŞİD'in ilerlemesini önlemek amacıyla Kobani'nin güneyindeki IŞİD hedeflerine 12 saldırı düzenledi.

        Saldırılarda IŞİD militanlarının karargah ve lojistik merkez olarak kullandığı Kobani'nin güneyindeki bir hastane ile yine IŞİD güçleri tarafından kullanılan bir restaurant vuruldu. Koalisyon jetlerinin Miştenur Tepesi'ndeki IŞİD'e ait 1 tank ve 2 uçaksavarı da imha ettiği ileri sürüldü.

        Bu arada Kobani'de IŞİD saldırıları sürüyor. Saldırıların Mürşitpınar Sınır Kapısı'nın karşısında yoğunlaştığı, IŞİD güçlerinin hedefinde YPG'nin revirinin de bulunduğu bölge olduğu öğrenildi. IŞİD militanlarının revir bölgesini de alarak YPG'lileri çembere almak istediği iddia edildi.

        KERRY: KOBANİ'DE YAŞANANLAR BİR TRAJEDİ AMA...

        ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, IŞİD'in bölgedeki ilerleyişinin ABD'nin uzun vadeli stratejisini değiştirmeyeceğini söyledi.

        ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Suriye'nin Halep kentinde bulunan ve IŞİD'in saldırılarına maruz kalan Kobani'de yaşananların bir trajedi olduğunu, ancak bunun ABD ve koalisyon ortaklarının bölgedeki uzun dönemli stratejisini engellemeyeceğini söyledi.

        ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Boston kentinde gazetecilere açıklamalarda bulundu. Kerry, ABD ve koalisyon ülkelerinin önceliklerinin, Irak hükümetinin IŞİD'e karşı kontrolü ele geçirmesi olduğunu belirterek, "Kobani'de yaşananlar bir trajedi, IŞİD'in ne kadar kötü olduğunu ortaya koyuyor. Ancak koalisyonun stratejisinin ve IŞİD'e vereceği yanıtın tanımı yalnızca Kobani değil" diye konuştu. ABD önderliğindeki oluşturulan koalisyonun henüz birkaç hafta olduğunu, katılımların sürdüğünü vurgulayan Kerry, koalisyonun öncelikli amacı Irak hükümetinin yeniden denetimi sağlaması ve IŞİD'e karşı ilerlemesi için alan sağlamak olduğunu belirtti.

        Bölgede çatışmaların yoğunlaşarak devam ettiği ve sivil ölümlerinin artabileceği yönünde açıklamalar yapılıyor. YPG güçleri karşı saldırıya geçerek IŞİD militanlarını püskürtmeye çalışırken, ABD liderliğindeki koalisyon güçleri de Kobani'deki IŞİD mevzilerini bombalamaya devam ediyor.

        Bununla birlikte Kobani'de süren çatışmalar, Türkiye sınırından net bir şekilde duyuluyor.

        3 haftayı aşan çatışmalarda Kobani'de 400'den fazla kişi yaşamını yitirmiş durumda. Kobani ve çevre köyleri terkeden 170 binden fazla kişi ise Türkiye'ye sığındı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ