Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Savunma Sanayi Cumhurbaşkanı Erdoğan Savunma Sanayi Fuarı'nda - Savunma Sanayi Haberleri

        Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, milli savunma sanayinin üretim hacminin geçen yıl 5 milyar doları aştığını belirterek, bundan sonraki hedeflerinin özgün tasarımlar olduğunu kaydetti.

        Erdoğan, IDEF 2015 12. Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı'nın açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin milli savunma sanayini kurma çalışmaları çerçevesinde şu anda yüzde 54 oranında olan

        dışa bağımlılığı 2023'e gelindiğinde tamamen bitirmeyi hedeflediklerini kaydetti.

        "Savunma sanayinde bundan sonraki hedefimiz özgün tasarımdır. Şu andaki tüm projelerimiz de buna yöneliktir" diye konuşan Erdoğan, şunları söyledi:

        "Sanayi ve teknoloji alanındaki atılımlarımız elbette sadece savunma sanayi ile sınırlı değil. Yerli çip üretiminden, yerli tasarım otomobile, yüksek hızlı tren lokomotiflerinden hidro elektrik güneş ve rüzgar enerjisi santrallerine kadar geniş bir yelpazede çalışmalarımız sürüyor."

        İHA'DA SON AŞAMAYA GELİNDİ

        Erdoğan, Altay tankı ile son aşamaya gelindiğini ve yakında seri üretime geçileceğini bildirdi. İnsansız hava uçağı projelerinde de son aşamaya gelindiğini hatırlatan Erdoğan, 100'e yakın askeri gemi ve karakol botunun üretilerek Deniz Kuvvetleri'ne teslim edildiğini kaydetti.

        Erdoğan, milli savaş uçağının tasarımı ile ilgili sürecin devam ettiğini belirterek, askeri ve sivil amaçlara yönelik özgün helikopter geliştirme projesi başlattıklarını kaydetti. Deniz karakol uçaklarının hizmete girdiğini, askeri personeli mayından koruyan Kirpi araçlarından bugüne kadar 614 adedinin TSK'ya teslim edildiğini söyleyen Erdoğan, sivil, tank savar ve güdümlü füzelerin Türkiye'nin kendi teknolojisi ile üretilir hale gelindiğini bildirdi.

        Erdoğan, uydu fırlatma merkezi kurma çalışmalarının da sürdüğünü, hava savunma sistemleri konusunda da alçak ve orta irtifa hava savunması için üretilen Hisar füzelerinin denemelerinin tamamlandığını belirten Erdoğan, milli savunma sanayindeki bir diğer önemli projenin milli piyade tüfeği üretimi olduğunu söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ