Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Atatürk Havalimanı'nda uçak köpeğe çarptı

        Gökhan ARTAN / HABERTÜRK

        İstanbul Atatürk Havalimanı'nda geçtiğimiz nisan ayında Florya-Ataköy yönündeki 05-23 numaralı pistine köpek girince iniş için yaklaşmada olan bazı uçaklar pisti gaç geçmek zorunda kalmıştı. Dün gece ise korkulan oldu ve piste giren bir köpeğe uçak çarptı.

        Türk Hava Yolları'nın (THY) bugün akşam saatlerinde Porto-İstanbul seferini yapan Boeing 737-800 tipi TK1450 sefer sayılı uçağı, saat 21.33'te AtatürkHavalimanı'nda Ataköy Florya yönündeki 05-23 numaralı pistine inişinin ardından bir köpeğe çarptı.

        Pilot, konuyla ilgili hava trafik kontrolörüne, "Köpeğe çarptık şu an pisti terk ediyoruz. Kontrol maksadıyla burun ve iniş takımlarını kontrol etmek isteriz" bilgilendirmesinde bulundu. Aprona nereden girdiği belli olmayan köpek çarpma sonucu telef olurken, köpeğin olay yerinden alınması sırasında hava trafiğinde aksamalar yaşandı.

        Cesedin kaldırılması sırasında 3 uçak pisti pas geçerken çok sayıda uçakta iniş öncesi havada tur atmak zorunda kaldı. Apron personeli köpeğe çarpan THY uçağını 203 numaralı körükte temizledi.

        AVUSTRALYA'DA DA UÇAK KANGURUYA ÇARPMIŞTI

        Gçtiğimiz eylül ayında da Avustralya'da iniş yapan bir kargo uçağı, apron ile pisti bağlayan taksi yolunda bir kanguruya çarpmıştı. Uçağın motor ve pervanesinde hasar oluşmuş kanguru ise telef olmuştu.

        DÜNYADA SON DÖNEMDE UÇAKLARIN HAYVANLARA ÇARPMA VAKALARI

        18 Temmuz 2015 Brezilya'da kalkıştan kısa bir süre sonra iş jetinin ön camına akbaba çarpınca kokpit kanlar içinde kaldı.

        Pilot ve yolcular kanlar içinde olayın şokunu yaşarken tehlike anları yolcular tarafından cep telefonları ile görüntülendi. 17 Kasım 2014 Hindistan havayolu şirketlerinden SpiceJet'in Boeing 737-800 tipi uçağı kalkış sırasında bir bufaloya çarptı.

        Kazada yolcular yaralanmazken bufalonun telef olduğu bildirildi. 4 Ocak 2011 US Airways adına uçan Mesa Havayolları'nın Canadair CRJ-900 tipi uçağı Phoenix Albuquerque seferini tamamladıktan sonra inişte "coyote" olarak adlandırılan bir çakala çarptı.

        17 Temmuz 2010 Güney Afrika Express'e ait Johannesburg-Kimberly (Güney Afrika) seferini yapan Havilland Dash 8-300 tipi uçak piste iniş yaptıktan sonra karıncayiyen olarak da adlandırılan yer domuzuna çarptı. Çarpma nedeniyle uçağın ön dikmesinde hasar meydana geldi.

        7 Ağustos 2009 Air Canada'ya ait Jazz de Havilland Dash 8-100 tipi uçak, London-Toronto bölgesel seferi için pistte ilerlediğinde kokpit ön camına balık çarptı. Bunun üzerine kaptan pilot kalkıştan vazgeçerek, uçağı pistte durdurdu.

        Yapılan incelemede, o sırada havaalanının üzerinde uçan balık kartalının pençelerinde tuttuğu sazan balığını düşürdüğü, balığın da büyük bir rastlantı sonucu uçağa çarptığı anlaşıldı.

        4 Eylül 2009 Avustralya'da Adelaide-Bilinga bölgesel uçuşunu yapan Tiger Havayolları'nın Airbus 320-200 tipi yolcu uçağı kalkış için pistte ilerlediği sırada Galah Kakadu cinsi papağan sürüsüne çarptı. Avustralya'da en çok görülen kuş olan Galah Kakadu papağanın çarptığı uçağın bir motoru hasar gördü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ