Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Genelkurmay, Yüksekova'dan son görüntüleri paylaştı
        1

        Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde devam eden operasyonlarda geçen yıl ilçedeki bir sağlık merkezinden terör örgütü PKK mensupları tarafından çalınan çok sayıda ilaç ve tıbbi malzeme ele geçirildi.

        2

        Alınan bilgiye göre, ilçede kazılan çukurların kapatılması, oluşturulan barikatların kaldırılması ve el yapımı patlayıcıların etkisiz hale getirilmesi amacıyla başlatılan "Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle" operasyonu devam ediyor.

        3

        Operasyonlar esnasında güvenlik güçleri, Esentepe Mahallesi'ndeki 1 Nolu Aile Sağlığı Merkezi'nden terör örgütü mensupları tarafından geçen yıl ağustos ayında çalınan çok sayıda ilaç ve tıbbi malzeme buldu.

        4

        Bu arada operasyonlar sonucu etkisiz hale getirilen teröristlerin bulundukları bina ve mevzilerde yapılan aramalarda, 4 kalaşnikof marka piyade tüfeği, bu silaha ait 6 şarjör, çok sayıda mermi, 4 pompalı tüfek, 1 roketatar, 2 tabanca ve giyim malzemeleri ele geçirildi. (AA)

        5

        130 PKK'LI ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

        Hakkari Yüksekova'da devam eden operasyonda 2 Nisan 2016 tarihi itibariyle 130 PKK'lı terörist etkisiz hale getirilirken 170 el yapımı patlayıcı imha edildi.

        6

        Güvenlik güçleri operasyonları çıkan çatışma özel harekat polisi Mustafa Sezgin şehit olduğu Cumhuriyet Mahallesi'nde yoğunlaştırdı.