Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Konya'da cesedi bulunan kişiyi arkadaşı öldürmüş

        Konya'da geçen cuma günü dağlık arazide cesedi bulunan 36 yaşındaki Yasin Kozan'ın, iddiaya göre birlikte sahte fatura düzenleyerek dolandırıcılık yaptığı arkadaşı 29 yaşındaki Gökhan Y. tarafından tabancayla vurularak öldürüldüğü ortaya çıktı.

        Almanya'ya kaçmaya hazırlanırken polis tarafından gözaltına alınan Gökhan Y., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Olay, geçen Cuma günü merkez Selçuklu İlçesi Selaaddin Eyyubi Mahallesi Yükselen mevkisindeki dağlık arazide eşiyle birlikte gezintiye çıkan Cengiz E., yoldan yaklaşık 10 metre uzaklıkta şarampole yuvarlanmış hareketsiz yatan bir kişiyi gördü.

        Cengiz E., durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, Yasin Kozan olduğu belirlenen kişinin öldüğünü tespit etti.

        Yapılan incelemelerde cesedin büyük bir bölümünün çürümüş olduğu ve yüzünde darp izlerinin olduğu görüldü. 3 ya da 4 günlük olduğu tahmin edilen cesedin üzerinden araç ruhsatı, saat, cüzdan ve bir miktar para çıktı.

        Ceset, olay yeri incelemelerinin ardından otopsi işlemleri için Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Otopsi de Kozan'ın başına tabancayla tek el ateş edilerek öldürülmüş olduğu anlaşıldı.

        ARKADAŞI ÖLDÜRMÜŞ

        Cinayetle ilgili soruşturma başlatan Konya Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Yasin Kozan'ın 15 arkadaşıyla görüşerek ifadelerine başvurdu. Polis, Kozan'ın arkadaşı Gökhan Y. ile birlikte sahte fatura düzenleyerek, bazı kişilere bankalardan kredi çekebilme olanağı sağladığını saptadı.

        Kozan'ın daha önce Gökhan Y. ile İzmir'e gidip bir kişiyi dolandırdığını, oradan da Antalya'ya tatile gittiğini belirledi. Ekipler, Gökhan Y.'yi Konya'da kiraladığı evinde gözaltına aldı.

        Sorguya alınan Gökhan Y. cinayeti itiraf etti. Gökhan Y. ifadesinde şunları anlattı: "Yasin, naylon fatura işi yapıyordu. Bankalardan kredi çekemeyen işyeri sahipleri, onu bulup sahte fatura istiyordu. O da faturayı hazırlayıp krediyi çektiriyordu. 25 Ağustos'ta İzmir'e birlikte gittik. Burada bir iş adamına kredi çekecektik. Yasin naylon fatura hazırladı ve işadamının bankadan 300 bin lira çekmesini sağladı. Parayı da adamı kandırıp elinden aldı. Sonra biz Antalya'da bir otele giderek bir süre tatil yaptık. Yasin internette gördüğü 40 bin liralık otomobili 47 bin liraya satın aldı. Konya'ya döndükten sonra her gün bir barda 6- 7 bin lira harcıyorduk. Bana düşen 140 bin lirayı Almanya'daki eşime gönderdim.''

        'TABANCAYI KURUSIKI SANIYORDUM'

        Yasin Kozan'ı, nasıl öldürdüğünü de anlatan Gökhan Y. sözlerini şöyle sürdürdü: ''31 Ağustos'ta dağlık araziye alkol almaya gittik. Burada ben Yasin'e Almanya'ya eşimin yanına gideceğimi söyledim. O da alkolün etkisiyle bir eline tabancasını bir eline de poşetteki paraları alarak 'Gidemezsin. Bırakmam seni' diyerek beni uçuruma ittirdi. Bir süre yuvarlandım. Yanına gittim. Elindeki tabancayı alıp başına vurdum. Tabanca ateş aldı ve kan kaybetmeye başladı. Ben tabancayı kurusıkı sanıyordum. Yasin'i uçuruma yuvarladıktan sonra oradan ayrıldım. Antalya'da aldığımız otomobili satıp 45 bin liraya başka bir otomobil aldım. Almanya'ya eşimin yanına gidecektim vize bekliyordum."

        Gökhan Y., dün çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ