Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem "Operasyon aylarca sürebilir"

        Kandil'deki PKK kamplarına yönelik 2. hava harekatının başlamasının ardından Habertürk TV Genel Yayın Yönetmeni Yiğit Bulut, operasyonun aylarca sürebileceğini söyledi. Operasyonun PKK'yı bitimeye yönelik olduğunu kaydeden Yiğit Bulut, önümüzdeki günlerde kara harekatının da başlayabileceğini belirtti. Yiğit Bulut şöyle konuştu:

        "Her gece operasyona hazırlıklı olunmasını gerektiğini söylemiştim. Kıbrıs savaşından sonraki ve ABD'nin Afganistan'daki savaşından sonra en ağır bombardıman olduğu söyleniyor. Savaş uçaklarının Kandil, Hakurk, Zap, Avaşin arasındaki çizgiyi bombaladığı söyleniyor. Bu 400 km'lik bir çizgi. Üstünde PKK'nın propaganda kamplarının da olduğu bir bölge. Uzun süreli istihbarat sonucu yapılıyor.

        Bombardımanın çok sert ve yapıldıktan sonra o bölgenin fiziken toparlanması mümkün olmadığını belirtelim.

        Bu bombardımanın gece yapılmış olması ve sivillere zarar vermeden yapılıyor olması çok önemli. Bu operasyon aylarca devam edebilir. Türkiye'nin aylarca bu operasyonu yapacak teknik malzemesi, maddi ve insan kaynağı mevcut.

        YOK ETME OPERASYONU

        Genelkurmay'ın yaptığı açıklamada 220'den fazla hedefin vurulduğu söyleniyor. Geçmişte yapılan operasyonlar belki dağları taşları vurmaktı. Bu operasyon gerçekten çok farklı.

        'Kamuoyunun gazı alınmaya çalışılıyor' deniliyor, kesinlikle değil. Bu yok etmek için yapılan bir operasyon. Hava kuvvetlerinde personelin kendi arasında 'cehennem operasyonu' dediğini de duyduk. Önümüzdeki günlerde kara unsurlarının devreye girmesiyle kamuoyu ne olduğunu çok daha iyi anlayacak."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ