Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Pankart açtıkları için tutuklanan öğretmen ve öğrenci 6 yıl 8 ay hapisle cezalandırıldı

        Kocaeli'de girdikleri bir avukatlık bürosunda, ''Füze kalkanı değil, demokratik lise istiyoruz'' yazılı pankart astıkları eylemde gözaltına alınan ve tutuklu olarak yargılanan öğretmen Meral Dönmez ile üniversite öğrencisi Gülşah Işıklı, ''terör örgütü üyesi olmak'' ve ''iş yeri dokunulmazlığını ihlal etmek'' suçlarından toplam 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

        İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar Meral Dönmez ve Gülşah Işıklı katıldı.

        Duruşmada esas hakkında görüşü sorulan Cumhuriyet Savcısı İsmail Işık, geçen duruşmada verdiği mütalaayı tekrar ettiğini belirterek, verilecek hükümle birlikte sanıkların tutukluluk halinin devamını istedi.

        Son savunması istenen sanık Gülşah Işıklı, ''Demokratik, yasal ve meşru olan bir hakkımı kullandım. Bu nedenle suçlanıyor olmam kabul edilemez. Bürodaki eşyalara zarar vermediğimiz halde ailelerimiz zararı ödedi. Üstelik büroda polisler yüzünden mahsur kaldık'' dedi.

        Sanık Meral Dönmez de ''Avukatın bürosunu işgal etmedim. İzin alarak büronun penceresine pankart astım. Örgüt propagandası da yapmadım. Beraatimi talep ediyorum'' ifadesini kullandı.

        CEZA VE TAHLİYE

        Davaya ilişkin kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıklar Dönmez ve Işıklı'nın, terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlediklerinin sabit olduğunu belirterek, eylemlerine uyan ''terör örgütüne üye olmak'' suçundan 4 yıl 2 ay ve ''iş yeri dokunulmazlığını ihlal etme'' suçundan da 2 yıl 6 ay olmak üzere toplam 6 yıl 8 ay hapisle cezalandırılmasına karar verdi.

        Sanıkların ''iş ve çalışma hürriyetinin ihlal edilmesi'' suçundan, kasıtları olmadığı gerekçesiyle beraatlerine hükmeden heyet, ''terör örgütü propagandası yapmak'' suçundan açılan davanın da bir süre önce yürürlüğe giren 6352 sayılı yasanın geçici 1-b maddesi uyarınca ertelenmesini kararlaştırdı.

        Tutuklu kaldıkları süreyi göz önüne alarak sanıkların tahliyesine hükmeden heyet, yurt dışına çıkış yasağı da getirdi.

        Sanıklar Dönmez ve Işıklı, 3 Aralık 2011'de Kocaeli'de avukat Hurşit Berk'e ait avukatlık bürosunun penceresinden, ''Füze kalkanı değil, demokratik lise istiyoruz'' yazılı pankart açmıştı. Avukat Berk'in dışarı çıkarak polisi aramasının ardından gözaltına alınan Dönmez ve Işıklı, ''terör örgütü DHKP-C'nin propagandasını yapmak'' ve ''örgüte üye olmak'' suçlarından 5 Aralık 2011'de tutuklanmıştı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ