Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Erdoğan medya yöneticileri ile görüştü!

        HABERTURK.COM

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanlık Konutu'nda medya kurumu sahipleri ve yöneticileriyle bir toplantı yaptı.

        Toplantıya hükümetten Başbakan dışında, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç ve Beşir Atalay ile AK Parti Genel Başkan yardımcıları Hüseyin Çelik ve Ömer Çelik katıldı.

        Toplantıya medya kanadından katılan bazı isimler ise şöyleydi: Ciner Yayın Holding Başkanı Turgay Ciner, Ciner Medya Grup Başkanı Kenan Tekdağ, Habertürk Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı, Habertürk TV Genel Yayın Yönetmeni Yiğit Bulut, Erdoğan Demirören, Ferit Şahenk, Aydın Doğan, Mehmet Emin Karamehmet, Ahmet Çalık, NTV Genel Yayın Yönetmeni Nermin Yurteri, Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Karaalioğlu, Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Tayfun Devecioğlu, Radikal Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Eyüp Can, Posta Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Rıfat Ababay.,

        REKLAM

        Başbakan Erdoğan toplantı sonrasında yaptığı açıklamada, toplantıda terörle ilgili bilgileri medya yöneticileri ile paylaştıklarını medya yöneticilerinin öneri ve eleştirilerini de dinleyerek not aldıklarını söyledi.

        Medyaya müdahale gibi bir anlayışlarının olamayacağını bunu anti demokratik bulduklarını belirten Başbakan, her gün şehit annelerinin gözyaşlarının yayınlanmasını da anlamadıklarını belirtti.

        Başbakan Erdoğan, muhalefet partilerine de eleştirilerde bulundu. CHP'yi fırsatçılık, MHP'yi tahrik edici üslup kullanmakla suçlayan Başbakan, BDP'yi de barış ve demokrasi konusunda samimi olmakla ve "vesayet" altında politika yapmakla eleştirdi.

        İşte Başbakan recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

        Toplantıda, terör konusunda arkadaşlarımıza bilgi verdik. Elimizdeki bilgileri paylaştık. Medyadaki arkadaşlarımızda gerek eleştirileri ile gerek önerileri ile kendi fikirlerini bizimle paylaştılar. Biz de bunları not ettik. Bu şekiklde yeni bir dönemi başlatmış olduk.

        REKLAM

        Terörle mücadele topyekün birlikte sürdürülmesi gereken bir mücadeledir. Terörle mücadele siyaset üstü bir mücadeledir. Burada rekabet olmaz, burada fırsatçılık olmaz.

        "CHP FIRSATÇI, MHP TAHRİK EDİCİ ÜSLUP KONUŞUYOR, BDP VESAYET ALTINDA"

        Ne var ki muhalefet partilerinin yapıcı öneriler getirmek yerine yıkıcı eleştiriler getirdiklerine şahit oluyoruz. CHP lideri saldırıdan dolayı hükümeti istafaya davet etmek gibi yanlış bir yola girmiştir. Seçimler üzerinden daha kısa süre geçmişken hükümeti istifaya davet etmek en hafif tabiriyle fırsatçılıktır.

        MHP aynı şekilde bildik söylemini, tahrik edici üslubunu tekrar etmiştir.

        BDP'de hükümeti suçlamayı seçmiş, terör örgütünü suçlamak ve bu kanlı eylemi lanetlemek gibi bir yolu bugüne kadar olduğu gibi seçememiştir. BDP, demokrasi yolunda bir siyaseti değil vesayet altında bir politika yürütmeyi tercih ettiğini göstermiştir. BDP terör örgütüyle kendi arasına açık bir şekilde mesafe koymalıdır. BDP'nin tavrı canileri teşvik eder niteliktedir. Kanla arasına mesafe koyamayanlar yüzlerindeki kanı temizleyemezler. Yıllardır faili meçhul diyorlar buyursunlar terör örgütünün öldürdüğü insanların failleri peşine düşsünler.

        REKLAM

        HAKSIZLIK KARŞISINDA SUSAN DİLSİZ ŞEYTANDIR

        Gençlerin ölümü karşısında ellerini ovuşturanlar er ya da geç kaybedeceklerdir. Terör örgütü intihar ediyor. İntihar ederken de Kürt gençlerini dağa ölüme gönderiyor. Halkımız bunu bilsin, aydınlarımız bunu anlatsın. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır.

        "MEDYAYA MÜDAHALE ANLAYIŞINDA DEĞİLİZ"

        Medyamız sorumlu hareket ediyor. Medyamızın bilerek ya da bilmeyerek terörün propagandasına alet olmasını konuştuk. Elbette bir müdahale anlayışında değiliz. Bunu anti demokratik buluruz. Medyanın, halkın haber alma özgürlüğü ile terörün propagandasını yapmak arasında çizgiyi görmesi gerek. Şehit annelerinin gözyaşlarını sürekli yayınlamak terör örgütüne yarar.

        Çatışma dilini körükleyen üslup çözüme hizmet etmez.

        REKLAM

        Hiç şüpheniz olmasın kazanan biz olacağız, kazanan Türkiye olacak. Kaybeden Türkiye düşmanları olacak. İnanın ki Türkiye düşmanları eskiden olduğu gibi bugünde kaybetmeye mahkumdurlar.

        SORU VE CEVAPLAR

        - TSK sitesinde bir haber olarak vardır operasyonlar. İlk adımı attık ve neticeye yönelik, burada ne elde edebilirz bunu görmek amacımız. Neticeye yönelik operasyondur. hedefimiz netice almaktur.

        - Türkiye'nin bu süreç içerisindeki attığı ve atacağı adımlar ortadır. Bunların kararlılığı için bu görüşmeleri tyapıyoruz. Dün Sayın Barzani ile görüştük. kendisinde Naçirvan Barzani'nin de gelmesini istedik. Sağolsun hemen yardımcı oldu. Kendisinden, kendisinin de gelmesini istedim. Beraber atmamız gereken adımlar olduğunu söyledim. Neçirvan Barzani bugün geldi, sanırım Barzani'de kısa sürede gelecektir. Çünkü bu terör eylemleri Türk - Kürt kardeşliğine karşı da atılmış adımlardır. Bunlara karşı birlikte hareket edip birlikte aşmamız gerekiyor.

        - Bunlar yanlış şeyler. Ben birliktelikten bahsediyorum. Daha önce biliyorsunuz üçlü mekanızmayla yaptığımız çalışmalar vardı. Irak ile beraber yürütülmesi gereken bir operasyon sözkonusu. Ayrıca Sayın Obama ile de dün gece terörle mücadeleyi konuştuk.

        REKLAM

        - Tabii Türkiye son 10 yıl içerisinde gerek ileri demokrasi gerek ekonomide çok farklı bir süreci yakaladı. Tabii bu gelişmler hem içeride hem dışarıda bazı çevreleri rahatsız etmekte. Türkiyenin elde ettiği pozisyonu hazmedemeyenler var. Bunlar acaba içeride ne yapabilirizin gayreti içerisindeler.

        Biliyorsunuz bu terör örgütünün Avrupada elini kolunu sallaya sallaya dolaşan elemanları var. Uyuşturucu ticaretinden parasal kaynakları var.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ