Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Hava durumu 21.09.2016

        Yapılan son değerlendirmelere göre; yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın güney ve doğusu, Kuzey Ege, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu ile G.Antep, Kilis, Diyarbakır, Adıyaman, Batman ve Siirt çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Adana'nın doğusu, K.Maraş'ın Andırın ilçesi, Osmaniye ile Hatay kıyılarında kuvvetli, Rize ile Artvin'in kuzey ilçelerinde yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor.

        İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

        Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığınınkuzey kesimlerde hissedilir derecede (4-8 derece) olmak üzere kuzey, iç ve doğu bölgelerde azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

        Rüzgar,kuzey, iç ve batı kesimlerde kuzey ve batı, Akdeniz kıyıları ile doğu bölgelerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Karadeniz'de kuvvetli (40-60 km/sa), Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu'nun doğusunda çok kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde(50 - 90 km/saat) esmesi bekleniyor.

        METEOROLOJİ SAAT VERDİ!

        Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü'nden yazılı açıklama yapılarak Erzurum, Kars, Iğdır, Ardahan ve Ağrı için kuvvetli yağmur yağışı uyarısında bulunuldu.

        Yapılan açıklamada şöyle denildi: "Bugün saat: 10.00-18.00 arasında Erzurum, Kars, Iğdır, Ardahan ve Ağrı' da kuvvetli rüzgar (38-88 km/saat) ve yer yer kuvvetli fırtına beklenmektedir. Meteorolojik uyarı doğrultusunda; meydana gelebilecek çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi ve ulaşımda aksamalar gibi oluşabilecek riskler, ani sel, su baskını, yerel dolu, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Meydana gelen herhangi bir olumsuzluk durumunda vatandaşlarımızın 112 acil çağrı merkezine bildirmeleri gerekmektedir."

        YURTTA SAĞANAK YAĞIŞ

        Zonguldak'ta gece saatlerinde aniden bastıran yağmur sebebiyle su baskınları yaşandı. Şehir merkezinde birçok iş yerini su bastı. Kent merkezinde akşam saatlerde başlayan yağmur gece saatlerinde şiddetini artırdı. Yaklaşık yarım saat boyunca sağanak olarak devam yağış sonrasında Gazipaşa Caddesi sular altında kaldı.

        Zonguldak'ta şiddetli yağış hayatı felç etti. Gece saatlerinde başlayan yağış kısa sürede etkili olurken bir iş merkezi ve dükkanlar sular altında kaldı. Su basan Gazipaşa caddesine gelen Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir Esnafın tepkisiyle karşılaştı. Akdemir'e tepki gösteren esnaflar temizlik ekibi gelmeden başkan Akdemir'i göndermedi.

        YALOVA

        Yalova'da dün akşam başlayan ve gece etkili olan sağanak, hayatı olumsuz etkiledi.Yağış nedeniyle bazı caddelerde su birikintileri oluştu, kimi ev ve iş yerlerinde özellikle bodrum katlarında su baskınları yaşandı. Sürücüler, trafikte güçlükle ilerleyebildi.Kentte yaklaşık bir saat süren şiddetli yağışın ardından Gazipaşa, Cumhuriyet, Fatih, Şehit Ömer Faydalı ve İstanbul caddelerinde oluşan su birikintilerinden dolayı vatandaşlar güçlük çekti.İstanbul Caddesi esnafı, dükkanlarına dolan suları itfaiye ekiplerinin desteğiyle tahliye etti. Bazı vatandaşlar da belediye ekiplerine yardım ederek, yağmur suyunun tahliyesi için çaba gösterdi.Ayrıca belediye ekipleri, caddelerdeki suyun tahliyesi için çalışma başlattı.

        AYDIN

        Aydın'da akşam saatlerinde etkili olan sağnak yağışın ardından Cumhuriyet Mahallesi'nde doğalgaz çalışması yapılan yollar çöktü. Yolların çökmesi ile birlikte çukura düşen biri çöp toplama diğeri de itfaiye aracı iki kamyon uzun uğraşlar sonucu kurtarıldı.

        ÇORUM

        Çorum'un İskilip ilçesinde etkili olan şiddetli fırtına çatıları uçurdu. Bir çok aracın hasar gördüğü mahallede trafik kısa süreliğine kapandı.

        BARTIN

        Bartın'da etkili olan yağmur ve fırtına nedeniyle seyir halindeki aracın üstene ağaç devrildi. Araç içerisinde bulunan 2 kişi ise yaralandı.

        Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

        Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 22

        İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 21

        İzmir: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 26

        Bursa: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 22

        Adana: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların; doğu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor) 32

        Antalya: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu 27

        Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların; yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor) 23

        Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların; yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor) 25

        Erzurum: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 18

        Diyarbakır: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 29

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ