Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Polis müdüründen telekızlara dayak iddiası

        ORKUN ÇİZMELİ / ERZURUM (AHT)

        Erzurum'da cadde üzerinde otostop yoluyla fuhuş yapmak için müşteri bekleyen üç telekız, Emniyet Müdür Yardımcısı Adnan Şahin tarafından önce tekme tokat, sonra da taşla dövüldüklerini iddia ederek, Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) ve Erzurum Valiliği'ne şikâyette bulundu.

        3 Temmuz Cumartesi günü saat 22.00 sıralarında 50. Yıl Caddesi üzerinde meydana gelen olayda, üç telekız otostop yoluyla fuhuş yapmak için müşteri beklerken yoldan geçen Emniyet Müdür Yardımcısı Adnan Şahin'in aniden aracını durdurup, telekızlar H.G., S.T. ve F.G.'yi tekme tokat dövdüğü, ardından da kadınları taşladığı öne sürüldü. Kaçan kadınlar, 155 Polis İmdat'ı arayarak, yardım istediler. İddiaya göre polis merkezinin, telekızların plakasını verdiği aracın Emniyet Müdür Yardımcısı Adnan Şahin'e ait olduğunu söylemesi üzerine, kadınlar Gürcükapı Polis Karakolu'na giderek şikayetçi oldular. Polis merkezinde "Fuhuş yapmak için bekliyorduk" dedikleri için Kabahatler Kanunu kapsamında para cezası kesilen üç kadın, yaşadıkları olayın ardından hem Valiliğe şikayet dilekçesi verdi, hem de Başbakanlık İletişim Merkezi'ne (BİMER) başvurarak Şahin'den şikayetçi oldu.

        "TEKME-TOKAT DÖVDÜ; TAŞ FIRLATTI"

        Dayak yiyen telekızlardan H.G., Emniyet Müdür Yardımcısı Adnan Şahin'in otomobilinden iner inmez tekme-tokat saldırmaya başladığını belirterek, olay akşamını şöyle anlattı: "Ben, F.G. ve S.T. 50. Yıl Caddesi üzerinde bekliyorduk. Bu sırada yakınımızda duran sivil bir otomobilden iki kişi indi ve durup dururken bize saldırdılar. Sonradan Emniyet Müdür Yardımcısı olduğunu öğrendiğim Adnan Şahin, ilk olarak F.G.'ye tekme attı. Aldığı darbeyle sarsılan F.G., ?Yeni doğum yaptım, ameliyatlıyım, ne olur vurmayın' diye yalvardı. Daha sonra S.T.'nin bacaklarına tekmeler atmaya başladı. O anda ben ?Ne oluyor sen kimsin, niye vuruyorsun?' diye bağırdım. O da yanındaki kişiye ?bacaklarını kır' dedi. Bacaklarıma tekmeler atmaya başladılar. Bu sırada cep telefonum ile fotoğraf çekmek istedim. Bu durumu fark edince şoförüyle birlikte kollarımı tuttular. ?Sol kolum kırık ne olur sıkmayın' dedim. Bunun üzerine kollarımı bıraktılar. O anda uzaklaşmak istedik ve ara sokağa yöneldik. Bir anda yere eğilen Adnan Şahin aldığı büyük bir taş parçasını bana attı. Taş ayaklarımın dibine düştü ve bacağımı yaraladı. Sonra her ikisi de otomobillerine binerek uzaklaştılar. Hepimiz şikâyetçiyiz, sonuna kadar da hakkımızı arayacağız. Bize vurmaya hakkı yok."

        "155, 'MÜDÜRÜMÜZ SİNİRLİYDİ, ÖZÜR DİLERİZ' DEDİ"

        Halen olayın şokunu yaşadıklarını söyleyen H.G., "Onlar gittikten sonra 155 Polis İmdat'ı arayıp telekız olduğumuzu ve plakasını söylediğimiz araçtaki kişiler tarafından dövüldüğümüzü söyledim. Oradaki görevli plakayı duyunca, ?O bizim müdürümüz, sinirliydi herhalde, kusura bakmayın. Özür dileriz, olur böyle şeyler' dedi. Biz de bunun üzerine Gürcükapı Polis Merkezi'ne gittik. Şikâyetçi olduk. Bizi rapor almak için hastaneye götürdüler. Ancak ben onların vereceği rapora güvenmediğim için ertesi gün Cumhuriyet Savcılığı'na giderek dilekçe verdim" dedi.

        "ADLİ TIP DARP RAPORU VERDİ"

        "Adli Tıp'tan yaralandığıma dair rapor aldım" diyen H.G., sonrasında da Başbakanlık İletişim Merkezi'ne (BİMER) ve Erzurum Valiliği'ne müracaat ettiğini belirterek, "Hayat kadını olabiliriz, ama kimsenin bize vurmaya hakkı yok. Beklerken yakaladıklarında her zaman cezamızı kesip bırakırlardı. Gereken işlem ne ise onu yapsaydı. Niye bizi dövdü anlamadık. Sonuna kadar hakkımızı arayacağız ve şikâyetimizi de hiçbir şekilde geri almayacağız" diye konuştu.

        VALİLİĞİN YAZISINA CEVAP VERİLMEDİ

        Öte yandan telekızların şikâyeti üzerine Valiliğin bir hafta önce Emniyet Müdürlüğü'ne gönderdiği yazıya henüz cevap verilmediği öğrenilirken, Emniyet Müdür Yardımcısı Adnan Şahin hakkında soruşturma açılıp açılmayacağı merak konusu oldu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ