Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Üç ölümde üç gelişme...

        Sedef ŞENKAL - Mustafa ŞEKEROĞLU / AHT

        İstanbul'da yaşanan ikisi cinayet biri şüpheli intihar vakkasında önemli gelişmeler ortaya çıktı. Polis Nazlı Sinem Erköseoğlu, Esra Karsel ve Tolgahan Aksu olaylarıyla ilgili ipuçlarını incelemeye aldı.

        ‘Sinem intihar etmedi, aşağı itildi’

        İstanbul’da Paksoy Holding veliahtlarından Can Paksoy’la birlikte gittiği apartmanın havalandırma boşluğunda cesedi bulunan Nazlı Sinem Erköseoğlu’nun ölümüyle ilgili soruşturma sürüyor.

        Baba Ergün Erköseoğlu “Tutuklanan gençlerin ailesinden bir telefon gelmedi. Kızımın daha önce intihar girişiminde bulunduğu doğru. Ama büyütülecek bir olay değil” dedi. Ailenin avukatı Rezan Epözdemir ise olayın cinayet olduğunu öne sürdü. Epözdemir “Can Paksoy barda tanıştıklarını söylemiş ama Facebook’ta uzun süre arkadaşlarmış. Hemen apartman boşluğuna bakması da dikkat çekici. Elbisesinin kolu klimaya takılıp yırtılmış. Bana göre Sinem itildi” dedi. Sinem’in günlüklerinin inceleneceği de belirtildi.

        Suçlanan işadamı ve ailesine gözaltı

        İstanbul Nişantaşı’nda geçtiğimiz ekim ayında otomobilin içinde kabloyla boğularak öldürülen Esra Karsel cinayetinde dün yeni bir gelişme yaşandı. Karsel’in katil zanlısı olduğu iddiasıyla tutuklanan Eyüp Gökhan’ın “İşadamı Cengiz B. tarafından 900 bin dolar ve Audi marka otomobil karşılığında tutuldum” iddiasını araştıran savcılık, işadamının ve ailesinin gözaltına alınması için talimat verdi.

        SERBEST BIRAKILDILAR

        Polis, işadamı Cengiz B. (70), eşi Nesrin B. (63), oğlu Volkan B. (32) ile aileyle katil zanlısı arasında aracı olduğu öne sürülen Zehni Ş. (30) ve akrabası Şener Ş.’yi (19) gözaltına aldı. Suçlamaları kabul etmeyen aile serbest bırakıldı. Gökhan parasını alamayınca “İşadamı, evli oğluyla ilişki yaşayan Esra Karsel’i öldürmem için beni tuttu” iddiasında bulunmuştu.

        Tolgahan ‘Omuz attın’ kavgası kurbanı

        İstanbul Beyoğlu’nda bıçaklanarak öldürülen inşaat mühendisi Tolgahan Aksu cinayetinin MOBESE kameraları tarafından saniye saniye görüntülendiği ortaya çıktı. Görüntülerde Tolgahan Aksu, İstiklal Caddesi üzerinde olaydan 5 dakika önce bir kişiyle omuz omuza geliyor. Ardından Tolgahan bu kişinin yanında bulunan iki kişiyle birlikte yürüyor.

        300 KİŞİ İZLEDİ

        Aksu ve yan yana yürüdüğü kişiler arasında nedeni belirlenemeyen bir tartışma çıkıyor. Aksu, tartıştığı kişiye yumruk atıyor. Ardından yumruk yiyen kişi, Aksu’yu bıçaklayarak olay yerinden hızla kaçıyor. Asayiş şube müdürlüğü yetkilileri bu görüntüleri kullanarak katil zanlılarını teşhis etmek için çalışma başlattı. Üç gün önce arkadaşları ile eğlendikten sonra Beyoğlu’na giden Tolgahan Aksu, 7 yerinden bıçaklanarak ağır şekilde yaralanmıştı. Hastaneye kaldırılan Tolgahan, önceki gün hayatını kaybetmişti. Tolgahan’ın annesi “İstiklâl’deki 300 kişi seyirci kalmasaydı oğlum ölmeyecekti” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ