Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam O yol can almaya devam ediyor

        Bursa'da 15 yaşındaki liseli Didem'in öldüğü kazadan 10 gün geçmeden ayrı yerde ikinci kaza meydana geldi. Yaya geçitinden yolun karşısına geçmek isteyen ailenin arasına dalan kamyon bir kişinin ölümüne iki kişinin yaralanmasına sebep oldu. Kamyon sürücüsü olay yerinden kaçtı.

        Kaza İzmiryolu Ertuğrul Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre Fatma Kaya (88), kızı Gülizar Gençoğlu (50) ve oğlu Naim Kaya (60) ile yolun karşısına geçmek istedi. Yaya geçidini kullanan aileye, Ali Y.'nin (56) kullandığı 16 CNF plakalı çimento kamyonu çarparak kaçtı.

        BİR ANNESİNE KOŞTU BİR ABİSİNE

        Kazanın ardından 88 yaşındaki Fatma Kaya ve oğlu Naim Kaya, kanlar içinde yerde kaldı. Kazayı hafif sıyrıklarla atlatan Gülizar Gençoğlu ise uzun süre şoku üzerinden atamadı. Yerde yatan annesini kucağına alan 50 yaşındaki Gülizar Gençoğlu, uzun süre gözyaşı döktü. Yaralı abisine de koşan kızkardeş ölmemesi için uzun süre dua etti.

        Olay yerine gelen 112 ambulansı tarafından yapılan kontrolde yaşlı kadının hayatını kaybettiği belirlendi. Yaralı Naim Kaya ise Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne sevk edildi. Kazanın ardından yaşlı kadının çocukları ve torunları olay yerinde gözyaşlarını tutamadı. Görgü şahitlerinin ifadesinden yola çıkan polis ekipleri kaçan beton kamyonu ve sürücünü gözaltına aldı.

        AYNI YOL, İKİNCİ KAZA

        Kazanın meydana geldiği yerde 10 gün önce liseli bir kızın hayatını kaybetmesi vatandaşları kızdırdı. Şikayet ettiklerini belirten mahallesi sakinleri bir çözümün hala bulunmamasına tepki gösterdi. Karayolunu yürüyerek karşıya geçmek isteyen Fatih Lisesi Fen Bölümü öğrencileri Didem Zeynep Çakar (15) ile Ezgi Nil Topuz(15) bir minibüsün altında kalmıştı. Okul yolunda trafik kurbanı olan liseli gençlerden, Didem Zeynep Çakar hayatını kaybetmişti. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de bölgeye üst geçit yapılacağı sözü vermişti.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ