Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam İstanbul'da son durum-kar yağışı-hava durumu

        Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, Kıyı Ege, Batı ve Orta Akdeniz kıyı kesimi ve Edirne çevreleri dışında ülke genelinde görülecek yağışların; Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile İstanbul'un Silivri ve Çatalca, Tekirdağ'ın Saray, Çerkezköy ve Çorlu, Kırklareli'nin Vize ve Demirköy ilçelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Trakya ile iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

        Kar yağışının Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun doğusu (Bitlis, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Van, Hakkari, Şırnak, Muş, Bingöl) ile zamanla Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda (Siirt, Batman, Mardin) kuvvetli olması bekleniyor.

        İL İL EN DETAYLI VE EN GÜNCEL HAVA DURUMU BİLGİLERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

        Hava sıcaklığı, iç ve doğu bölgelerde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

        Rüzgar genellikle, kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz), güneydoğu kesimlerinde güney ve güneybatılı yönlerden orta kuvvette, Marmara, Kuzey Ege kıyılarında kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

        İSTANBUL KAR ALTINDA

        Kar yağışı İstanbul'u beyaz örtüyle kaplandı. Kar yağışı gece saatlerinde etkisini arttırırken, hayatı olumsuz yönde etkiledi. Trafiğe hazırlıksız çıkan sürücüler, kayganlaşan zeminde güçlükle hareket edebildi.

        "SON 42 YILIN EN SOĞUK GÜNLERİ!"

        Enerji Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye'de son 42 yılın en soğuk günlerinin yaşandığını belirtti.

        Yıldız, olumsuz hava şartlarının yine devam ettiğini, son 60 yılın en soğuk günlerini yaşayan ülkeler olduğunu, Türkiye'de son 42 yılın en soğuk günlerinin yaşandığını belirtti.

        Ukrayna, Sırbistan, Slovenya, İtalya ve Avrupa'nın çeşitli kesimlerinde elektrik ve doğalgazı kesilen yerler bulunduğunu, ama şu anda Türkiye'de böyle bir kesintinin söz konusu olmadığını bildirdi.

        ARAÇLARIN ZOR ANLARI

        Yağış dolayısıyla sürücüler yolda ilerlemekte zorluk çekerken, bazı sürücüler özellikle kaygan yollarda zor anlar yaşadı. Araçlar birçok noktada kaza tehlikesi atlatırken, Beyoğlu Prof. Dr Bedri Karafakioğlu Caddesi'nde kaygan yolda duramayan bir taksi aynı yolda kayarak kaldıra çarptıktan sonra durabilen bir taksiye çarptı. Bir özel halk otobüsü de kaygan yolda ilerleyemeyince, yolcular araçtan inerek yollarına yaya olarak devam etti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı tuzlama ekipleri gece boyu çalıştı. Taksim Meydanı'nda bazı vatandaşlar karın tadını çıkattı. Bazıları kartopu oynarken, kar yağışı altında hatıra fotoğrafı çektirenler de vardı.

        İSTANBUL BOĞAZI GEMİ TRAFİĞİNE KAPATILDI

        İstanbul Gemi Trafik Hizmetleri Merkezinden yapılan açıklamaya göre,düşük görüş mesafesi dolayısıyla İstanbul Boğazı'ndaki gemi trafiği saat 00.15'ten itibaren durduruldu.

        DENİZ ULAŞIMINDA İPTALLER

        İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş'nin (İDO) bazı seferleri de hava muhalefeti dolayısıyla iptal edildi. İDO'dan alınan bilgiye göre, Bandırma/Yenikapı-Bostantı D.O 07:30 ve Armutlu-Armutluk/Yenikapı-Bostancı 08:00 seferleri iptal edildi.Marmara Denizi'ndeki olumsuz hava koşulları nedeniyle saat 9.30'daki Bursa-Yenikapı-Kadıköy ve saat 13.00'daki Kadıköy Yenikapı-Bursa deniz otobüsü seferleride yapılamayacak.

        HAFTASONU HAVA NASIL OLACAK?

        Marmara Bölgesi’nde rüzgâr kuzey yönlerden kuvvetli esiyor. Bölgenin orta ve doğu kesimlerinde yer yer kar yağışları devam edecek. Cumartesi günü kesilen yağışlar, Pazar günü yağmur şeklinde Trakya’dan bölgeye girecek. Sıcaklıklar 1-2 derece artabilir.

        İL İL EN DETAYLI VE EN GÜNCEL HAVA DURUMU BİLGİLERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

        EĞİTİME KAR ENGELİ

        Olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı il ve ilçelerde eğitime ara verildi

        - Malatya'nın Yeşilyurt İlçesi'nde (Bugün)

        - Ağrı il genelinde (Bugün)

        - Rize il genelinde (Bugün)

        - Niğde merkez, Altunhisar, Bor, Çamardı, Çiftlik, Ulukışla ilçeleri ile köy ve kasabalarda (Bugün)

        - Sivas'ın Suşehri ilçesinde taşımalı eğitime, Şarkışla'da ise ilçe genelinde (Bugün)

        - Yozgat'ta taşımalı eğitime 1 gün ara verildi. (Bugün)

        - Erzurum kent merkezi ve bazı ilçelerde (Bugün)

        - Ordu il genelinde (Bugün)

        TÜM YURTTA HAVA DURUMU

        Ege bölgesinde hava parçalı bulutlu. İç Ege’de gündüz sıcaklıklar sıfırın altına kadar inmesi bekleniyor. Gece hava sıcaklığı düşüyor, don ve buzlanmaya karşı dikkatli olunmalı! Cumartesi yağış kesiliyor, pazar günü ise kıyı Ege’den sağanak yağış gelecek.

        Akdeniz’in doğusunda yağışlar var. Hafta sonunda yağış yok. Sıcaklık 12-13 derecelere kadar çıkıyor.

        İç Anadolu’da kar yağışı sürüyor. Gündüz sıcaklıkları ise sıfırın altında ancak gece kuvvetli soğuklar olacak.

        Karadeniz’in tamamı kar yağışının etkisi altında. Doğu kesimlerinde cumartesi günüde devam edecek; ancak orta ve batı kesimlerinde havanın açması sabah saatlerinde yoğun olmak üzere sis oluşturacak.

        Doğu Anadolu’nun büyük kısmı kuvvetli kar yağışının etkisi altında.

        Bitlis-Hakkâri-muş-Bingöl-Tunceli çevrelerinde ağır kar yağışı olduğu görülüyor. Hafta sonunda yağış hafif şekilde kesilmeye başlıyor.

        Güneydoğu kar yağışlı. Hafta sonu sıcaklık 2-3 derece artacak.

        Ajanslar-HABERTURK.COM

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ