Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Moda 2019 Mercedes-Benz Fashion Week İstanbul'dan kareler!
        1

        EMRE ERDEMOĞLU

        Emre Erdemoğlu, Sezen Aksu’nun unutulmaz şarkılarından ilham aldığı 2019-2020 Sonbahar-Kış erkek koleksiyonunu Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul kapsamında Zorlu PSM’de bir defileyle tanıttı.

        2

        Erdemoğlu, “Onu Alma Beni Al” isimli 2019-2020 Sonbahar-Kış koleksiyonunda geçmiş, şu an ve gelecek arasındaki ilişkide; duygu, hayal ve gerçeklikler ekseninde, aşkın sonsuz gücü ile perçinlenen ‟onu alma beni al” temasını vurguladı.

        3

        Sezen Aksu'dan ilham alınarak hayata geçirilen koleksiyon, özellikle aşka olan inancımızın yok olduğu bu süreçte, bizi bekleyen geleceğe karşı optimist bir tavır takınıyor. Emre Erdemoğlu yeni koleksiyonunda Sezen Aksu şarkılarını ve portresini koleksiyonuna taşırken tüm detaylarda Sezen Aksu portresini grafiksel bir dille yorumladı.

        7
        8
        9

        MEHTAP ELAIDI

        Methap Elaidi Sonbahar/Kış 2019 koleksiyonunun teması yenilenme ve kabuk değiştirme. Eş zamanlı olarak marka kimliğini, showroom’unu, web sitesini de yenileyen Mehtap Elaidi, bu sezonki defilesi vasıtasıyla markanın ve Mehtap Elaidi kadınının güncel manifestosuyla karşımıza çıkıyor.

        10

        Mehtap Elaidi tasarımlarını giyen kadın görünümünü ne ile tamamlar, nerelere gider, ne yer, ne içer, ne okur gibi sorularla yola çıkıyor bu sezon.

        11

        Bu kadına en çok müdanasız sıfatını yakıştıran marka, başkalarının yargılarından bağımsız, kendi için yaşayan bir Mehtap Elaidi kadını hayal ediyor. Bu sezon Mehtap Elaidi her zaman sunduğu hazır giyim parçalarının yanı sıra ilk defa çanta, takı ve aksesuar da sunuyor.

        12

        #ITSMETIME koleksiyonu için özel tasarlanan çiçekli desen, volanlı pantolon ve asimetrik kesim elbiselerde vücut buluyor. Yine aynı desen dokulu ve parlak bir triko kumaşta kullanılırken koleksiyondaki siyah ve bej renkli vegan derilerin sert duruşlu ama yumuşak yüzeylerine kontrast oluşturuyor.

        13

        Beyaz poplinde görmeye alıştığımız Mehtap Elaidi gömlekleri, elbiseleri ve bluzları bu sezon vegan derilerde ve kırçıllı kışlık kumaşlarda da karşımıza çıkıyor. Geleneği bozmayan ve markanın olmazsa olmazı haline gelen beyaz poplin gömlekler ise hacimli siluetlerde kendini gösteriyor.

        14

        Koleksiyonun temelini oluşturan bej, siyah ve beyaz renklere vişne ve petrol yeşili katılıp koleksiyonu canlandırıyor. Çiçekli desene ise mavi geometrik çizgili bir desen, kahverengi ve siyah puantiyeler eşlik ediyor.

        15
        19

        DENİZ BERDAN

        Modacı Deniz Berdan İstanbul'da bu yıl 13'üncüsü düzenlenen "Mercedes-Benz İstanbul Moda Haftası"nda Sonbahar/Kış koleksiyonunu tanıttı.

        20

        Berdan koleksiyonunu "Toplumda bireylerin çeşitli şekillerde nesneleştirilmesine karşı çıktığım" cümlesi ile tanımladı.

        21

        Berdan, Mercedes-Benz İstanbul Moda Haftası’nda cinsiyet ayrımcılığına dikkat çekti.

        34
        35

        KİĞILI

        Mercedes-Benz Fashion Week İstanbul kapsamında düzenlediği defileyle Light Magic isimli koleksiyonunu moda severlerin beğenisine sunan Kiğılı, alışılagelmişin dışındaki çizgileriyle beğeni topladı.

        36

        30 farklı modelin sahne aldığı; casual ile spor ürünlerin ağırlıklı olduğu koleksiyon, ‘mistizm’ temasını son trend dokunuşlar, zengin renk tonları, güçlü ve modern bir çizgi ile erkek giyiminde buluşturdu.

        37

        Koleksiyon, Kiğılı Kreatif Direktörü Sait Çakıcı ve Marka Direktörü İlkay Keleş tarafından hazırlanırken; defilenin koreograflığını ise Uğurhan Akdeniz üstlendi.

        38
        39

        DAMAT

        Erkek giyim markası Damat, 'Mercedes-Benz Fashion Week İstanbul' kapsamında, 2019-2020 Sonbahar/Kış koleksiyonunu beğeniye sundu.

        49

        EDA GÜNGÖR

        Eda Güngör'ün tasarladığı hazır giyim markası M.O.F.C moda haftası kapsamında 2019-2020 Sonbahar/Kış koleksiyonunu görücüye çıkardı.

        50

        Güngör, 80'li yılların lüks yaşamayı seven, eğlenceli kadınlarından yola çıkarak koleksiyonunu oluşturdu.

        51

        Jarse kumaşların, yeşil, hardal, bakır, mor, fuşya gibi renklerin hakim olduğu koleksiyon, çok uğraşılmadan, hızlıca çekici görünmek isteyen kadınların stilini sahipleniyor.

        61

        THIRD

        Selen Akyüz ile Tuğçe Özocak (Third) 2019/20 Sonbahar Kış koleksiyonlarını Mercedes-Benz Fashion Week İstanbul‘da modaseverlerin beğenisine sundu.

        62

        İMA Moda Tasarımı ve Teknolojisi Lisans Programı Mezunu olan ve erkek giyim üzerine Milano Istituto Marangoni’de yüksek lisansını derece ile tamamlayan Selen Akyüz “Simulation Theory’’ adlı Sonbahar kış erkek giyim koleksiyonunda zaman kavramından bağımsız olarak geçmişten, günümüzden ve gelecek ütopyasından izler sunuyor.

        63

        Koleksiyonu oluşturan kalıp, formve dikim teknikleri ile 90’lara, styling ve ürün çeşitliği ile günümüze, reflektör, naylon ,teknolojik gabardin gibi kumaş çeşitliği ve aksesuarları ile geleceğe göndermelerde bulunuyor.