Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İnanç Ramazan ne zaman başlıyor, ayın kaçına denk geliyor? 2022 yılının ilk orucu ne zaman, hangi gün açılacak?
        1

        11 ayın sultanı Ramazan; ibadet, oruç ve sabır ayı olarak bilinmektedir. Müslümanların birlik ve beraberlik duygularını güçlendiren Ramazan ayı için geri sayım başladı. Mübarek Üç Aylar’ın ikincisi olan Şaban’ın gelişiyle birlikte ilk oruç hangi gün açılacak sorusuna yanıt arandı.

        2

        RAMAZAN NE BAŞLIYOR? İLK ORUÇ HANGI GÜN AÇILACAK?

        Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayınlanan Dini günler takvimine göre Ramazan ayı 2 Nisan Cumartesi günü başlayacak. 1 Nisan’ı 2 Nisan’a bağlayan gece ilk sahura kalkılacak. İlk oruç 2 Nisan akşamı açılacak.

        3

        RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

        Ramazan Bayramı 2022 yılı Mayıs ayına denk geliyor. Arefe günü 1 Mayıs tarihine denk gelirken Ramazan Bayramı’nın ilk günü 2 Mayıs’a son günü ise 4 Mayıs’a denk geliyor.

        Ramazan Bayramı 1. Gün: 2 Mayıs Pazartesi

        Ramazan Bayramı 2. Gün: 3 Mayıs Salı

        Ramazan Bayramı 3. Gün: 4 Mayıs Çarşamba

        4

        RAMAZAN AYI FAZİLETİ VE ÖNEMİ

        Şaban ayı içerisinde bulunan Ramazan ayı, 11 ayın sultanı olarak bilinmektedir. İslam dininde oldukça önemli bir yere sahip olan bu ay oruç, sabır ve ibadet ayıdır. Müslümanlar Ramazan ayı boyunca oruç tutar ve ibdet ederler. Ramazan ayının fazileti Bakara Suresi 185.ayette belirtilmiştir. ”O (sayılı günler), doğruyu eğriden ayırma, gidilecek yolu bulma konusunda açıklamalar ve insanlara rehber olarak Kur’an’ın indirildiği ramazan ayıdır. Artık içinizden kim bu aya yetişirse onu oruçlu geçirsin. Kim de hasta veya yolcu olursa, başka günlerden sayısınca tutar. Allah sizin için kolaylık istiyor, güçlük çekmenizi istemiyor. Sayıyı tamamlamanız, size doğru yolu göstermesinden ötürü Allah’ı tazimle anmanız için ve şükredesiniz diye (uygun hükümler gönderiyor).(Bakara,185)”

        5

        2022 DİYANET DİNİ GÜNLER TAKVİMİ

        Haberi Hazırlayan: Elif Büşra Cebeci

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ