74 ilin kredisi mevduatını aştı
Türkiye'de yılın ilk yarısında toplam mevduatı kullandırdığı kredi miktarını karşılayan sadece 7 il bulunurken, 74 ilin kredi/mevduat oranı yüzde 100'ü aştı. Haziran sonu itibarıyla Türkiye'de kredi/mevduat oranı en yüksek il Siirt, en düşük il ise Tunceli oldu. İstanbul, haziran sonu itibarıyla 1 trilyon 49 milyar TL'lik kredi ve 991 milyar TL'lik mevduat hacmiyle liderliğini sürdürüyor
ABONE OLTürkiye'de yılın ilk yarısında toplam mevduatı kullandırdığı kredi miktarını karşılayan sadece 7 il bulunurken, 74 ilin kredi/mevduat oranı yüzde 100'ün üzerine çıktı.
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerinden derlediği bilgilere göre, 2019'un ilk yarısında toplam mevduatı, toplam nakdi kredisini karşılayan il sayısı 7 olarak kayıtlara geçti. Türkiye'de 74il ise mevduatlarından daha fazla kredi kullandırdı.
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ