Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya AB resmi sitesine siber saldırı | Dış Haberler

        Komisyondan yapılan yazılı açıklamada, 24 Mart'ta AB'nin "Europa.eu" alan adlı resmi internet sitesine siber saldırı düzenlendiği belirtildi.

        Açıklamada, saldırıyı kontrol altına almak için derhal önlem alındığı ancak devam eden soruşturmanın ilk bulgularına göre siber saldırı sonucunda bazı verilerin çalındığı ifade edildi.

        Saldırıdan etkilenmiş olabilecek AB kuruluşlarının bilgilendirildiği aktarılan açıklamada, AB Komisyonunun iç sistemlerinin saldırıdan etkilenmediği vurgulandı.

        Açıklamada, AB Komisyonunun iç sistemler ve verilerin güvenliği için gerekli tüm önlemleri almaya devam edeceği belirtilerek, "Avrupa, temel hizmetleri ve demokratik kurumları sürekli hedef alan siber ve hibrit saldırılarla karşı karşıya kalırken; Komisyon, AB'nin siber güvenlik direncini artırmak için aktif olarak çalışmaktadır." ifadesi kullanıldı.

        REKLAM

        AB Komisyonunun mobil altyapısına da 30 Ocak'ta siber saldırı yapılmıştı.

        Komisyon, altyapının 9 saat içinde temizlendiğini ancak saldırı sonucunda bazı personelin isimlerine ve cep telefon numaralarına erişilmiş olabileceğini açıklamıştı.

        *Fotoğraf: EPA/OLIVIER HOSLET, temsilidir

        ÖNERİLEN VİDEO

        Bebeğin cesedi bulunamadı, anneye müebbet hapis cezası verildi

        Yozgat'ta 4 yaşındaki oğlunu öldürüp çöplüğe attığını itiraf eden 35 yaşındaki anne Merve Sağın, müebbet hapis cezasıyla cezalandırıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ