Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya ABD duyurdu: Suriye'deki DEAŞ liderlerinden biri öldürüldü
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı CENTCOM, terör örgütü DEAŞ liderlerinden Mahir El Agal'ın Suriye'de düzenlenen hava saldırısında öldürüldüğünü duyurdu.

        CENTCOM açıklamasında, terör örgütü DEAŞ'ın Suriye'deki 5 liderinden biri olan Mahir El Agal'ın Suriye'nin kuzeybatısında düzenlenen hava saldırısında öldürüldüğünü açıkladı.

        Agal'ın yanındaki üst düzey bir DEAŞ yetkilisinin de ağır şekilde yaralandığı belirtildi.

        Agal'ın Irak ve Suriye dışındaki örgüt bağlantılarından sorumlu olduğunun belirtildiği açıklamada, "Operasyonun başarılı şekilde yürütülmesini sağlamak için geniş çaplı bir planlama yapıldı. İlk incelemelere göre sivil can kaybı yaşanmadı." denildi.

        CENTCOM sözcüsü Joe Buccino, "Bu saldırı, CENTCOM'un bölgeye olan sarsılmaz bağlılığını ve DEAŞ'ın kalıcı yenilgisini teyit ediyor. DEAŞ, ABD ve bölgedeki ortakları için bir tehdit oluşturmaya devam ediyor. CENTCOM bölgedeki yeterli ve sürdürülebilir varlığını sürdürüyor ve bölgesel güvenliğe yönelik tehditlere karşı koymaya devam edecek." dedi.

        BIDEN: KARARLILIĞIMIZI GÖSTERİYOR

        ABD Başkanı Joe Biden, Suriye'de Cinderes yakınlarında düzenledikleri hava saldırısında DEAŞ'ın üst düzey elebaşlarından Maher al-Agal'ın öldürülmesinin ABD'nin terörle mücadeledeki kararlılığının göstergesi olduğunu belirtti.

        Biden, Al-Agal'ın öldürülmesine ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, "Bugün, ABD ordusunun mensupları ve istihbarat topluluğumuz DEAŞ'ın üst düzey elebaşlarından birine karşı başarılı bir hava saldırısı gerçekleştirmiştir." ifadesine yer verdi.

        DEAŞ elebaşının öldürülmesinin terör örgütünün plan, kaynak ve operasyon düzenleme kabiliyetlerini önemli miktarda azalttığına dikkati çeken Biden, "Bu operasyon, tıpkı DEAŞ liderine şubat ayında düzenlediğimiz operasyon gibi, ana vatanımızı ve dünyadaki çıkarlarımızı tehdit eden tüm teröristlere açık ve net bir mesaj gönderiyor; ABD, sizi adalet önüne getirmek için yorulmaz bir çaba içindedir." değerlendirmesinde bulundu.

        Biden, söz konusu operasyonun, ABD'nin kendisine yönelik tehditleri bertaraf etmesi için sahada binlerce asker bulundurmak zorunda olmadığının bir göstergesi olduğuna işaret ederek, "Amerikan halkı adına, bu başarılı operasyonu gerçekleştiren istihbarat ve ordumuza, adanmışlıkları, profesyonellikleri ve ekip çalışmaları için teşekkür ediyorum." ifadesini kullandı.

        *Haberin görseli Associated Press tarafından servis edilmiştir.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ