Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya ABD'li Senatör Sanders'tan Gazze'de masum insanların katledilmesinin önlenmesi için çağrı
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        ABD'nin Vermont Senatörü Bernie Sanders, İsrail'in uluslararası hukuku ihlal ederek Gazze'de binlerce sivili öldürmesinin kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, "Masum insanların ayrım gözetmeksizin katledilmesini durdurun." çağrısında bulundu.

        Sanders, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Gazze'de yaşananların "modern tarihin en korkunç anlarından olduğunu" kaydederek, "(İsrail'in) Şu anda ayrım gözetmeksizin yaptıkları, mülteci kamplarını, ambulansları bombalaması, uluslararası hukuku ihlal ederek binlerce masum erkek, kadın ve çocuğu öldürmesi kabul edilemez. Buna bir son verilmeli." ifadelerini kullandı.

        Foto: AA
        Foto: AA

        ABD'nin İsrail'e her yıl 3,8 milyar dolar yardım sağladığına işaret eden Sanders, "Paramızı alacaklarsa ve (ABD Başkanı Joe) Biden onlara daha da fazlasını vermek istiyorsa ABD ve medeni dünyanın savunduğu ABD değerlerini ihlal edemeyeceklerini kabul etmeleri gerekir." görüşünü paylaştı.

        Sanders, çatışmalara insani ara verilmesi gerektiği çağrılarının artmasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "İnsanların suyu yok, yiyecekleri yok, yakıtları yok. Hastaneler bombalanmış durumda. Bu, tam bir felaket." değerlendirmesinde bulundu.

        Foto: AA
        Foto: AA

        Gazze'de binlerce insanın yerlerinden edildiğine dikkati çeken Sanders, birçoğunun Birleşmiş Milletlere (BM) ait alanlarda aşırı kalabalık koşullarda yaşadıklarını kaydetti.

        Sanders, sivillere yönelik saldırıların durdurulması çağrısı yaparak, "Filistinli çocuklar da İsrailli ve ABD'li çocuklar kadar önemlidir. Masum insanların ayrım gözetmeksizin katledilmesini durdurun." ifadesini kullandı.

        *Haberin görseli Associated Press tarafından servis edilmiştir.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ