ABD yaptırımları kapsamındaki Çinli Huawei, finansal sonuçlarını açıkladı
ABD'nin kara listeye aldığı Çinli teknoloji şirketi Huawei, bu yılın ilk 9 aylık sonuçlarını duyurdu. Bu yılın 9 aylık döneminin 5 ayını ABD yaptırımları kapsamında geçiren şirketi gelirleri yüzde 24, telefon satışları yüzde 26 artırırken, 5G'de de hızını kesmedi.
ABONE OLABD’nin bu yılın mayıs ayında kara listeye aldığı Çinli teknoloji şirketi Huawei’nin büyüme hızını yaptırımlar da kesemedi. 2019 yılının üçüncü çeyreğine ilişkin finansal sonuçlarını açıklayan şirket bu yılın ilk 9 ayında yıllık bazda gelirlerini yüzde 24.4 artırdığını duyurdu.
Sonuçlara göre Huawei, 2019 yılının Ocak - Eylül dönemimde 610.8 milyar Yuan (86.1 milyar dolar) gelir elde etti. Bu dönemde şirketin net kâr marjı ise yüzde 8.7 olarak gerçekleşti.
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ