Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler BBC Türkiye Adana'da dur ihtarına uymayan genci vurarak ölümüne neden olan polis memuru açığa alındı

        Adana Valiliği dün Seyhan ilçesinde polisin dur ihtarına uymayarak kaçan Suriye uyruklu bir genci vurarak ölümüne neden olan polis memurunun açığa alındığını açıkladı.

        Valilik açıklamasında gencin uyarı ateşi açılması esnasında kazaen yaralandığı belirtildi.

        Sosyal medyada ise olaya ait olduğu iddia edilen görüntülerde gencin kalbine yakın bir noktadan vurulduğu görülüyor.

        CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut da görüntüleri Twitter hesabındanpaylaşarak "Adana Seyhan'da sokağa çıkma yasağının olduğu gün 17 yaşında bir çocuğun "dur" ihtarına uymadığı için öldürülmesi bizleri derinden üzdü. Bu görüntülerle ilgili acil bir açıklama ve sorumluların adalet önünde hesap vermesini bekliyoruz" açıklamasını yaptı.

        REKLAM

        DHA ise olayın dün öğle saatlerinde Seyhan ilçesi Sucuzade Mahallesi'nde meydana geldiğini, polisin kimlik sorarak uygulama yaptığını gören gencin kaçmaya başladığını ve yaşanan kovalamacada polisin 'dur' ihtarına da uymayan Ali A.'nın havaya açılan ateşe rağmen kaçmaya devam etmesi sonucu bacağından vurularak yakalandığını duyurmuştu.

        Polisin kimlik sorarak uygulama yaptığını gören Ali A. kaçmaya başladı.

        Suriyeli Ali A., ara sokaklara girerek, izini kaybettirmeye çalıştı.

        Yaşanan kovalamacada polisin 'dur' ihtarına da uymayan Ali A., havaya açılan ateşe rağmen kaçmaya devam etti. Ali A., bacağından vurularak, yakalandı.

        ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Öte yandan adliyeye sevk edilen polis memuru F.K. “kasten öldürme” suçundan mahkemeye çıkarıldı.

        Beycan Üçkardeş'in haberine göre,Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, polis uygulama noktasında "dur" ihtarına uymayarak kaçan ve uyarı ateşi sonrasında yaşamını kaybeden Suriyeli gençle ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi verildi:

        "Cumhuriyet Başsavcılığımızca, Suriye uyruklu Ali El Hemdan isimli şahsın ateşli silah yaralanmasına bağlı olarak ölmesi sebebiyle yürütülen soruşturma ile ilgili olarak basın ve kamuoyunun bilgilendirilmesi ihtiyacı doğduğu anlaşılmıştır.

        Olayın mahiyeti de gözetilerek, bir Cumhuriyet savcımız tarafından bizzat yürütülen soruşturma kapsamında;

        27.04.2020 günü saat 12.00 sıralarında Seyhan İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı görevlilerce Güney Kuşak Bulvarı ile Obalar Caddesi kesişiminde uygulama yapıldığı sırada bir şahsın görevlileri görünce kaçmaya başladığı, polis ekibinin de yaya olarak bu şahsı kovaladığı, şahsa “dur” ihtarında bulunulduğu, şahsın Sucuzade Mahallesi 30095 ile 30093 Sokak kesişiminde kendisini takip eden ekipte görevli polis memuru F.K.’nın görev silahından çıkan bir adet mermi ile göğüs bölgesinden yaralandığı, olay yerine gelen ambulans ile şahsın hastaneye kaldırıldığı, ancak kurtarılamayarak hayatını kaybettiği anlaşılmıştır.

        Şüpheli F.K. “kasten öldürme” suçundan Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilmiştir.

        Tüm yönleriyle titizlikle yürütülen soruşturmanın safahat ve sonucundan gerektiğinde ayrıca bilgi verilecektir."

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ