Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Adana'da genç bir kız sattığını bebeğini geri almak için aileyi tehdit etti

        Adana'da bebeğini 6 bin liraya sattığı iddia edilen 17 yaşındaki genç kızın bir süre sonra çocuğunu geri almak için aileyi tehdit ettiği ortaya çıktı.

        İHA'nın haberine göre, olay Seyhan ilçesinde meydana geldi. İddiaya göre, B.Ö.bir süre önce çalışmak için Antalya'ya gitti. Burada çalışırken aşık olduğu kişiyle birliktelik yaşayan B.Ö. Antalya'dan memleketi Adana'ya tekrar döndü. B.Ö. geldikten bir süre sonra hamile olduğunu öğrenince, erkek arkadaşına ulaştı. Ancak B.Ö'nün arkadaşı bebeği kabul etmedi.

        HAMİLELİĞİNİN SON İKİ AYINI, BEBEĞİNİ SATMAK İÇİN ANLAŞTIĞI AİLENİN YANINDA GEÇİRDİ

        Bunun üzerine B.Ö. mahallede çocukları olmayan 14 yıllık evli M. ve Z. D. çiftinin yanına giderek hamile olduğunu çocuğunu 6 bin lira karşılığında satabileceğini söyledi. Aile bu teklifi kabul etti. B.Ö. hamileliğinin son iki ayını bu ailenin yanında geçirdi. Doğum yaptıktan sonrada aile bebeği kendinüfusuna aldı.

        REKLAM

        3 AY SONRA AİLEYİ TEHDİT ETMEYE BAŞLADI

        Bir belediyede temizlik görevlisi olarak çalışan M. D. genç kıza istediği paradan sadece 500 lira verebildi. Aile mahalledeki komşularına da çocuğu Sevgi Evleri'nden alarak evlat edindiklerini söyledi.

        Ancak aradan 3 ay geçtikten sonra çocuğu geri almak isteyen B.Ö, aileyi tehdit etmeye başladı. Bunun üzerine M. D. tehditlerden bıkıp Denizli Polis Merkezi'ne giderek olayı anlattı. M. D.'nin ifadesi üzerine B.Ö. annesi N. Y., M. D. eşi Z. D. gözaltına alındı. Zanlılar, "bebeğin soy bağını değiştirmek" suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.

        Zanlılar tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Bebeğini satan 17 yaşındaki anne, kız yetiştirme yurduna, bebeği ise Sevgi Evleri'ne yerleştirildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ