Afrika'nın yeterli aşıyı bulabilmesi yıllar alabilir
Afrika, dünyadaki varlıklı ülkelerin yeni tip koronavirüs aşısı üreten şirketlere verdikleri siparişlerden dolayı aşıya ulaşabilmek için yıllarca beklemek zorunda kalabilir.
ABONE OLKüresel Aşı ve Aşılama Birliği (GAVI), Kovid-19 Aşıları Küresel Erişim Programı (COVAX) kapsamında, 2021 yılının ilk yarısında Afrika'nın hemen hemen tüm ülkelerine yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı ulaştıracağını duyururken, açıklanan doz miktarları ülke nüfuslarının yüzde 5'ini dahi aşılamaya yetecek miktarda değil.
Sahra Altı Afrika'da şimdiye kadar yalnızca Seyşeller ve Morityus toplu aşılamaya başlarken, Gine'de ise Sputnik V aşısının denemeleri yapıldı. Kuzey Afrika'da aşılamaya başlayan ülkeler Fas, Cezayir ve Mısır oldu.
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ